Društvo

Fondacija „Sveti Petar Cetinjski“ i CPC obilježavaju Lučindan na Cetinju

Fondacija „Sveti Petar Cetinjski“ i Crnogorska pravoslavna crkva prirediće večeras tradicionalno okupljanje na Lučindan u svečanoj sali „Ivan Crnojević“ Vladinog doma na Cetinju od 19 časova.
Fondacija „Sveti Petar Cetinjski“ i CPC obilježavaju Lučindan na Cetinju
Portal AnalitikaIzvor

Na svečanu skupštinu su, kako se navodi, pozvani članovi državnog Odbora za obilježavanje 1000 godina od smrti kneza Vladimira Dukljanskog - Svetog Vladimira i članovi i prijatelji Fondacije koji su joj pomogli da priredi i publikuje kapitalno kulturološko djelo - Monografiju „Dukljanski knez Sveti Vladimir“.

Tom prilikom biće predstavljena informacija o poslovanju Fondacije, te obilježena hiljadugodišnjica crnogorske državotvornosti i desetogodišnjica obnove državne nezavisnosti.

- Fondacija će uručiti Zahvalnice autorima studija u Monografiji i predstavnicima državnih organa i organizacija za finansijsku pomoć koja je omogućila izdavanje ovog djela. Fondacija i ovom Monografijom, izdatom u tri izdanja – u zajednici sa Narodnim muzejem Crne Gore i dnevnim listom Pobjeda - potvrđuje uspješno ostvarivanje programskih zadataka, nastavljajući zdravorazumske tradicije klasične Crne Gore i naslijeđene vrijednosti koje možemo dovesti u razložni suodnos sa dostignućima i zadacima našeg vremena - navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Portal Analitika