Turizam

Preporuka iz SAD: Iz Mičigena - pravo na odmor u Crnu Goru

Turistički agenti svakodnevno preporučuju brojne destinacije svojim klijentima, za koje smatraju da će biti savršene za odmor. No, koju destinaciju preporučuju u Grand Hevn Tribjunu, jer smatraju da je sasvim potcijenjena? Crnu Goru!
Preporuka iz SAD: Iz Mičigena - pravo na odmor u Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

Među preporukama saradnika ovog dnevnog lista iz Grand Hevna, grada na istočnoj obali Jezera Mičigen u istoimenoj državi u SAD, navode se Ekvador, Maču Pikču, Kanadu, Floridu i Kubu. Najviše riječi hvale ostavljaju za našu zemlju.

- Zemlja koju bih preporučila je Crna Gora, koju američki turisti potpuno potcjenjuju. To je mala zemlja koja je nekada bila dio Jugoslavije. Ovo je ujedno i planinska i morska destinacija sa velikom kulturnom raznolikošću, jer se nalazi između Istoka i Zapada - kazala je Tereza Džekson (Theresa Jackson) iz turističke agencije „Enlightened Journeys Travel“.

Ona objašnjava kako se u Crnoj Gori mogu vidjeti arhitektonski uticaji i Vizantije i zapadnog hrišćanstva.

- Ljudi su prijateljski nastrojeni a hrana i vino su božanstveni. Mnogo toga možete da otkrijete u ovoj maloj zemlji veličine Konektikata, naročito ako odlučite da putovanje završite na morskoj obali. S dolarima možete daleko stići i ništa nije previše „turistički“, osim možda Kotora u kome su česti kruzeri - zaključuje Džekson u svom pozivu putnicima iz Amerike da se otisnu preko okaena.

Priredila: K.J.

 

Portal Analitika