Region

Pijani mladići htjeli da provjere čiji je auto brži

Dobro je prošlo kako je moglo biti - kaže za „Blic“ Željko Dimitrijević, čiju majku Branku (67) i njenu prijateljicu Gordanu Stojanović (68) je u subotu, na izlasku iz Bajine Bašte, pokosila „alfa“ koju je vozio pijani D.N. (27).
Pijani mladići htjeli da provjere čiji je auto brži
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Dvije prijateljice, potvrđeno je „Blicu“ zbrinute su u užičkoj bolnici i život im nije ugrožen. Nesreći sa umalo kobnim ishodom prethodila je suluda trka D.N. i njegovog prijatelja.

- Obojica su bili na svadbi u restoranu na ulasku u Bajinu Baštu. Pod dejstvom alkohola riješili da trkom „provjere“ čiji je automobil brži - priča izvor „Blica“ upućen u detalje udesa.

Jureći Ulicom Dušana Višića naišli su na autobus koji se kretao ispred njih. U velikoj brzini, ne mogavši da obuzda „alfu“ koja je išla pravo na zadnji dio autobusa, D.N. je naglo skrenuo sa puta i naletio na dvije žene koje su šetale trotoarom.

- Sreća je kako su preživjele, jer ih je automobil „podigao“ i prebacio preko krova. Bajinom Baštom je ubrzo prostrujala vijest da je Gordana poginula, ali se srećom ispostavilo da nije tako. Moja majka je tokom noći operisana, polomila je nos i zadobila lakši potres mozga - objašnjava Željko Dimitrijević.

Obojica aktera trke su pobjegla sa lica mjesta ali su uzbro pronađena. Ipak, zbog štete na „alfi“ i probušene gume D.N. je par kilometara dalje zaustavio autombil. Pored mjere triježnjenja određeno mu je policijsko zadržavanje. Njegov prijatelj je saslušan, a u policiji kažu da se radi na rasvjetljavanju činjenica koje su dovele do udesa, prenosi Blic.

Portal Analitika