Svijet

Rimski metro zatvoren poslije današnjeg zemljotresa

Metro u Rimu privremeno je zatvoren zbog tehničke provjere nakon jakog zemljotresa u centralnoj Italiji.
Rimski metro zatvoren poslije današnjeg zemljotresa
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

To je na svom nalogu na Tviteru saopštila saobraćajna kompanija italijanske prijestonice ATAC, prenosi "Sputnjik". U saopštenju se navodi da privremeno neće raditi linije A i B.

Oko 20 osoba povrijeđeno je u zemljotresu, koji je jutros zatresao centralni dio Italije, saopštile su italijanske vlasti, a premijer te zemlje Mateo Renci potvrdio je da za sada nema žrtava.

Renci, koji se oglasio više od pet sati nakon što je zemljotres jačine 6,6 stepeni Rihterove skale pogodio centralni dio Italije, rekao je da uprkos snazi zemljotresa u ovom trenutku nema ljudskih žrtava.

On je, nekoliko sati uoči zemljotresa, rekao da će Italija obnoviti sve kuće, crkve i druge građevine uništene u nizu zemljotresa, koji su Italiju pogodili u posljednja dva mjeseca.

Šef italijanske Službe civilne zaštite Fabricio Kurčo ranije je izjavio da zasad nije zabilježena niti jedna žrtva snažnog zemljotresa koji je jutros u 7,40 časova zatresao centralni dio Italije, ali je nekoliko desetina ljudi povrijeđeno, od kojih jedna teže.

Centralni dio Italije jutros je zatresao zemljotres jačine 6,6 stepeni Rihterove skale.

Prije dva mjeseca je zemljotres na istom području sravnio sa zemljom nekoliko manjih gradova, pri čemu je poginulo gotovo 300 ljudi.

Portal Analitika