Svijet

Zemljotres u centralnoj Italiji, srušile se zgrade

Centralni dio Italije jutros je pogodio zemljotres jačine 6,6 stepeni Rihterove skale, saopštio je američki Geološki zavod, a prema prvim podacima u potresu se srušilo više zgrada.
Zemljotres u centralnoj Italiji, srušile se zgrade
Portal AnalitikaIzvor

Italijanska Služba za civilnu zaštitu je saopštila da su na više lokacija u centralnoj Italiji u zemljotresu srušene zgrade, ali još nema podataka da li ima stradalih.

Američki Zavod je prvo objavio da je jačina iznosila 7,1 stepen po Rihteru, ali je tu informaciju kasnije revidirala na 6,6 stepeni, prenio je Rojters.

U saopštenju Zavoda se navodi da je epicentar zemljotresa bio 68 kilometara istočno od grada Peruđe, na dubini od 1,5 kilometara.

Televizija RAI je objavila da je potres bio tako jak da je razbudio stanovnike Rima, koji su prijavili da su osjetili kako se tresu zidovi.

Zemljotres se osjetio i na sjeveru i jugu Italije, kao i u susjednim državama Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini.

Nešto blaži zemljotres, 6,4 stepeni po Rihteru, potresao je isto područje kod Peruđe i u srijedu, a osjetio se čak i u Rimu.

Prije dva mjeseca je zemljotres na istom području sravnio sa zemljom nekoliko manjih gradova, pri čemu je poginulo blizu 300 ljudi.

Portal Analitika