Društvo

Jovićević i Marković na konferenciji u Varšavi

Dekanica Fakulteta likovnih umjetnosti sa Cetinja Milena Jovićević i prodekan za međunarodnu saradnju Marko Marković učestvuju na konferenciji pod nazivom “Methods and challenges in contemporary didactics of visual arts. Contexts of imaging tradition" koja se održava od 27. do 30. oktobra 2016. na Fakultetu za nove medije Univerziteta umjetnosti u Varšavi.
Jovićević i Marković na konferenciji u Varšavi
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Pored predstavnika FLU na konferenciju učestvuju: Prot Jarnuškijevič, profesor i dekan Fakulteta za nove medije iz Varšave, Adina Bar-On, profesorica i performans umjetnica sa Bezalel Akademije umjetnosti i dizajna iz Jerusalima, Maria Vrońska, profesorica Akademije likovnih umjetnosti iz Vroclava, Marek Vasilevski, profesor Univerziteta umjetnosti iz  Poznanja, Artur Tajber, profesor Akademije likovnih umjetnosti iz Krakova Salvo Bitonti, profesor i dekan - Akademije Albertina iz Torina Jacek Kolasiński, profesor Internacionalnog Univerziteta Florida iz Majamija i profesor Tomaž Opania, Akademije likovnih umjetnosti iz Vroclava.

milena2

Osim izlaganja na pomenutu temu konferencija podrazumijeva i panel diskusije oko predstojećih zajedničkih projekata i međunarodne razmjene, kao i Erasmus+ programa razmjene i studenata i profesora.

Fakultet likovnih umjetnosti uspostavio je saradnju s Akademijom likovnih umjetnosti u Varšavi 2014. Od tada su realizovana dva zajednička projekta, jedan na kome su se predstavili profesori i studenti Akademije iz Varšave na Cetinju i drugi na kome su se predstavili saradnici i studenti FLU u Varšavi. 

milena1

Tokom  boravka u Poljskoj predstavnici FLU dogovorili su zajedničke projekte sa Akademijom iz Torina, Jerusalima, Majamija i Poznanja.

Portal Analitika