Abiznis

MA: Finansijski rezultat do kraja septembra bolji za više od milion eura

Odbor direktora Montenegro Airlinesa je na današnjoj sjednici usvojio izvještaj o poslovanju u kome se navodi da je u prvih devet mjeseci finansijski rezultat poslovanja bolji za 1.129.932 eura u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je Portalu Analitika iz naše avio-kompanije.
MA: Finansijski rezultat do kraja septembra bolji za više od milion eura
Portal AnalitikaIzvor

- To je rezultat napora za dostizanjem optimizovanog poslovanja koji je plod kontinuiranih smanjivanja troskova i rasta prihoda. Potvrda za ovo su i komercijalni rezultati poslovanja prema kojima je MA do oktobra u redovnom saobraćaju prevezao 450.000 putnika odnosno 16.881 putnika više u odnosu na isti period prošle godine što čini porast od 3,9 %. Taj rast se bilježi na gotovo svim destinacijama na kojima MA saobraća tokom godine. Zabilježen je rast i u code share saobraćaju od 3,6 %. Primjenom Zakona o javnim nabavkama napravljena je ušteda od 284.695 eura u odnosu na procijenjenu vrijednost javnih nabavki za 2016 godinu - navode iz MA.

Odbor direktora kompanije je na današnjoj sjednici prihvatio predlog operativnih službi za vraćanje aviona „Embraer 190“ registarske oznake „4O – AOD“, što je od ranije bila želja menadžmenta, ali se nije mogla realizovati jer je njegova isporuka ugovorena prije pet godina.

- Optimalno planiranje flote za potrebe zimske sezone značiće nove uštede za kompaniju od više tri miliona eura. Uprava kompanije, uz saglasnost osnivača - Vlade Crne Gore - uskoro će napraviti plan optimizacije flote na duži period što je i definisano programom restrukturiranja nacionalnog avioprevoznika. Na sjednici su vrlo pozitivno ocijenjene mogućnosti ulaska MA u šire partnerske mreže na čemu komercijalni sektor intenzivno radi - zaključci su današnjeg sastanka.

Portal Analitika