Svijet

Kremlj: Ne znamo ništa o protjerivanju Rusa iz Beograda

Kremlj ništa ne zna o navodnom protjerivanju nekoliko ruskih državljana iz Srbije o čemu je pisala srpska i ruska štampa, kaže portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Kremlj: Ne znamo ništa o protjerivanju Rusa iz Beograda
Portal AnalitikaIzvor

"Ne, ništa nam nije poznato", rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše takve informacije u štampi, kao i povod za posjetu sekretara Saveta za nacionalnu bezbijednost Rusije Nikolaja Patruševa Beogradu.

"Patrušev dosta aktivno sarađuje i komunicira sa svojim kolegama u inostranstvu. Znate da ima aktivnu komunikaciju u raznim zemljama svijeta. Uzimajući u obzir poseban karakter naših odnosa sa Srbima, naravno, potpuno je normalno da dolazi do razmjene posjeta. Naravno, uglavnom se razmatraju bilateralni odnosi i situacija u regionu", rekao je Peskov, prenosi Tas. 

Beogradski dnevnik Danas pisao je u četvrtak da je nekoliko državljana Rusije protjerano iz Srbije zbog učešća u pripremi terorističkih akcija u Crnoj Gori. 

Moskovski dnevnik Komersant piše da je u odnosima Moskve i Beograda nastao skandal bez presedana u postsovjetskoj istoriji, koji je posjetom Beogradu rješavao Patrušev. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, kao ni Ministarstvo spoljnih poslova Rusije nisu do sada odgovorili na pitanje agencije Beta da li je tačno da je protjerano nekoliko ruskih državljanina i da li je Patrušev iz tog razloga boravio u Beogradu.

B92

Portal Analitika