Politika

SNP zove opoziciju na sastanak

Kotorski odbor Socijalističke narodne partije pozvao je predstavnike opozicije na sastanak, da bi, kako su saopštili, napravili ozbiljne korake ka ostvarivanju postizborne koalicije koja bi preuzela vlast u tom gradu.
SNP zove opoziciju na sastanak
Portal AnalitikaIzvor

SNP je predložio da se sastanak održi narednog petka u prostorijama te stranke.

U toj stranci smatraju da je Kotor u posljednjih 12 godina doživio svoje ekonomsko, privredno i kulturno posrnuće, i ocjenjuju da su građani pokazali da žele novu vlast.

“SNP Kotor na ovaj sastanak poziva predstavnike (po 2 predstavnika) opozicionih izbornih lista  u Kotoru koji su na ovim izborima ostvarili parlamentarni status i to Demokrate Crne Gore, Demokratski front i GP URA Naš poziv se odnosi i na SDP pod uslovom da, do dana održavanja sastanka, preduzmu i konkretne korake kojima će prekinuti koalicionu saradnju i vršenje vlasti u Kotoru sa DPS-om, i da njihovi predstavnici podnesu ostavke na funkcijama u tom gradu”, navodi se u saopštenju.

Iz SNP-a dodaju da ukoliko ostavke budu podnijete do dana održavanja sastanka pozivaju da sastanku prisustvuju i dva predstavnika SDP.

“Ukoliko do dana održavanja sastanka ne budu podnijete ostavke i time konačno prekinuta koaliciona saradnja i vršenje vlasti u Kotoru SDP-a sa DPS-om smatramo da u tom slučaju sastanak mora da zadrži svoj osnovni smisao – dogovor opozicionih izbornih lista. Naglašavamo da je to bila i naša ključna zamjerka vezano za  sazivanje i održavanje prethodnih sastanaka jer  su to u  formalnom smislu zbog prisustva SDP-a bili sastanci vlasti i opozicije”, kazali su oni.

Iz SNP-a su pozvali opozicione kolege da do sastanka pripreme konkretan predlog aktivnosti koji bi sproveli u prvih 100 dana, i za prvih 12 mjeseci. (Portal RTCG)

Portal Analitika