Abiznis

Javni poziv za projekat ''Sva čuda Crne Gore'' ostaje otvoren

Rok za dostavljanje aplikacija za projekta ,,Sva čuda Crne Gore“ zvanično je zatvoren juče, a sve pristigle prijave nakon zaključenja roka otvaraće se u sljedećem krugu, nakon što stručni žiri izabere pilot projekte koji će poslužiti kao pozitivan primjer svim sljedećim aplikantima.
Javni poziv za projekat ''Sva čuda Crne Gore'' ostaje otvoren
Portal AnalitikaIzvor

''Javni poziv za projekat 'Sva čuda Crne Gore' raspisan je 17. jula ove godine, a do sada je pristiglo 246 aplikacija, što posebno raduje, jer je projekat naišao na dobar odziv, kako građana, tako i lokalnih turističkih organizacija, ali i autora, vodiča, planinara itd. Konkurs će biti stalno otvoren, kako bi se lista 'Sva čuda Crne Gore' iz godinu u godinu dopunjavala, a kompletan turistički proizvod Crne Gore unaprijeđivao.  

Nakon raspisivanja javnog poziva i produženja roka za dostavljanje ponuda, promotivni karavan 'Sva čuda Crne Gore' posjetio je veliki broj crnogorskih opština, gdje su održane prezentacije, kojima su prisustvovali predstavnici obrazovnih institucija, lokalnih turističkih organizacija, te turistički poslenici i predstavnici medij, saopšteno je iz tog resora.

Promotivni karavan naišao je na više nego pozitivan stav prisutnih, koji su, kako navode, pokazali odlučnost i želju da svojim idejama doprinesu što boljoj i uspješnijoj realizaciji projekta.

''Za sve pristigle aplikacije biće dodijeljene nagrade i to za prvo mjesto 2 000 eura, za drugo 1 500 i za treće 1 000 eura. Osim ovih, za sve prihvaćene aplikacije biće uručene otkupne nagrade u iznosu od 100, 300 i 500 eura, u zavisnosti od kategorije za koju je aplicirano'', poručuju iz Ministarstva.

Treba imati u vidu da ovaj projekat nije tipičan, te komercijalna projektna komponenta nije dominirajuća, jer projekat treba da bude motivišući mehanizam za buđenje inicijativnosti u smislu valorizacije globalnih i fragmentiranih vrijednosti Crne Gore, zaključeno je u saopštenju.

Portal Analitika