Politika

Mustafić: Platforma završena, pregovori sa dosadašnjim partnerima

Manjinske stranke će o formiranju buduće vlade prvo razgovarati sa dosadašnjim partnerima, izjavio je Suljo Mustafić koji je dodao da se tokom razgovora neće voditi foteljama već interesima gradjana.
Mustafić: Platforma završena, pregovori sa dosadašnjim partnerima
Portal AnalitikaIzvor

On je za Portal Analitika kazao da će nakon što Platforma koju su usaglasili prodje partijske organe početi razgovore sa svojim dosadašnjim partnerima, izmedju ostalog i zbog ulaska u NATO jer, kako je dodao, "integracije u NATO nemaju alternativu, što jasno piše u programima manjinskih partija".

Kako je dodao, u pregovorima funkcije će biti u "drugom planu", a prvenstveno će razgovarati o oživljavanju sredina na sjeveru u kojima je većinsko manjinsko stanovništvo, odnosno o infrastrukturnim, komunalnim i ostalim ulaganjima u tim opštinama.

Naveo je da se u tom smislu mora mnogo više uraditi i da se nada da će njihovi partneri tokom pregovora to prepoznati i prihvatiti.

Mustafić je kazao da je Platforma tehnički usaglašena, da treba da je potvrde partije na stranačkim organima i da nakon toga sljedeće nedelje počinju pregovori o formiranju buduće vlade.

 

Portal Analitika