Region

Karleuša svjedočio na suđenju za ubistvo Ćuruvije

Suđenje za ubistvo Slavka Ćuruvije nastavljeno je svjedočenjem bivšeg šefa policijske grupe koja je istraživala zločin, Dragana Karleuše.
Karleuša svjedočio na suđenju za ubistvo Ćuruvije
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

On je rekao da se na osnovu operativnih saznanja došlo do podataka da je služba Državne bezbjednosti umiješana u to ubistvo, ali da to nije moglo da se dokaže.

Karleuša je rekao da je od početka rada na slučaju Ćuruvija sve - i tajno praćenje i prekid praćenja na dan ubistva, ukazivalo da je "služba involvirana, ali to nijesmo mogli da dokažemo".

Prethodno je svjedočio pukovnik polcije Slaviša Arsić koji je u vrijeme ubistva obezebjeđivao Branka Crnog, tada visokog funkcionera DB.

Arsić je rekao da o ubistvu Ćuruvije nema nikakvih saznanja, "ni posrednih, ni neposrednih".

On je rekao da je u tom periodu bilo mnogo operativnih podataka i informacija, i da su svi provjeravani, ali da nije bilo dokaza za podnošenje krivičnih prijava.

Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. u Beogradu, a Tužilaštvo za organizovani kriminal za to ubistvo tereti tadašnjeg načelnika DB Radomira Markovića, načelnika beogradskog centra DB Milana Radonjića i bivšeg glavnog inspektora Druge uprave DB Ratka Romića.

Optuženi su odbacili bilo kakvu povezanost s tim ubistvom.

B92

Portal Analitika