Društvo

Svetozar Marović na liječenju u Beogradu

Bivši visoki funkcioner Demokratske partije socijalista Svetozar Marović koji je priznao da je šef kriminalne grupe koja je oštetiila budžet za više miliona eura, nalazi se na bolničkom liječenju u Beogradu i zato danas ne može početi izdržavanje zatvorske kazne u Spužu - kazao je za Pobjedu njegov advokat Zdravko Begović.
Svetozar Marović na liječenju u Beogradu
Portal AnalitikaIzvor

Advokat Begović je objasnio da prema zakoniku o krivičnom postupku njegov klijent može da odgodi izdržavanje kazne.

 - Moj branjenik je na bolničkom liječenju o čemu sam obavijestio sud u Kotoru i dostavio spise predmeta, a medicinsku dokumetaciju će svakako provjeriti tim vještaka - kazao je Begović.

Svetozar Marović je sredinom septembra, u osam budvanskih predmeta, osuđen na ukupno tri godine i osam mjeseci robije jer je kao šef kriminalne organizacije upravljao prljavim poslovima.

Prema sporazumima koje je potpisao, Marović je učestvovao u malverzacijama prilikom gradnje Donjeg bulevara, puta u selu Krapina, platoa na Jazu, izgradnje sistema za prečišćavanje otpadnih voda, kao i u predmetima „Properti investment“, „Kopirajt“, ,,Prijevor“ i ,,TQ Plaža“.

Osim zatvorske kazne, Marović će u državni budžet morati da uplati na ime kazne 100.000 eura u humanitarne svrhe, kao i da budvanskoj opštini vrati 1.096.000 eura koje je prihodovala kriminalna organizacija na čijem je on bio čelu.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika