Društvo

Infekcija kod beba nastupila zbog propusta doktora

Sudsko medicinski odbor iz Beograda zaključio je da su u novembru 2104. godine napravljeni propusti na ginekološkom odjeljenju u bjelopoljskoj bolnici kada je pet beba dobilo infekciju od kojih je jedna preminula.
Infekcija kod beba nastupila zbog propusta doktora
Portal AnalitikaIzvor

Na optuženičkoj klupi su bivša načelnica neonatološkog odjeljenja bjelopoljske bolnice Haka Tahirović, bivši direktor bolnice Tomislav Jeremić, načelnik ginekološko-akušerskog odjeljenja Zvonko Puletić i pedijatrica Jela Cimbaljević.

Terete se da su odgovorni za infekciju beba. Sudsko-medicinski odbor iz Beograda sačinio je nalaz na osnovu izvještaja Instituta za javno zdravlje iz Podgoric. Zaključak vještaka iz Beograda je da se radi o epidemiji rane neonatalne sepse.

- Mišljenja smo da je napravljen propust na ginekološkom odjeljenju jer trudnicama nije uzet vaginalni bris - istakli su vještaci. Prema njihovom mi- šljenju, napravljen je propust i kod ordinirajućeg ljekara koji nije obavijestio nadležne o nastanku infekcije. - Poslije utvrđivanja laboratorijskih dijagnoza potrebno je bilo da epidemiju prijavi i KCCG –smatraju vještaci iz Beograda.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika