Društvo

Niko neće da kaže đe su nestali starci, priča se da su u Spužu

Tu ima četiri-pet prostorija. Čudi me kako se te stare osobe koje su boravile tamo nijesu šokirale i kako ih srce nije okinulo đe su živjeli, jer njima treba mir. Što se tiče uslova, znam da nema kuhinje, a možda su im dostavljali hranu iz grada - ispričao nam je jedan mještanin.
Niko neće da kaže đe su nestali starci, priča se da su u Spužu
Portal AnalitikaIzvor

Gdje je i kako nestalo desetak starih osoba iz porodične kuće Veska Vujanovića u zetskom selu Berislavci, nadležni ćute i četiri dana nakon što se doznalo za ovaj „dom za stare“ o kojem nijedna zvanična institucija nema podataka.

A doznalo se tako što su se Vujanović i njegov sin Ranko (19), naoružani, zabarikadirali u kući i satima prijetili policiji da će pucati ako krenu da ih hapse. U tom trenutku nije se znalo da u domu Vujanovića živi i desetak starih osoba, nakon što je on, kako kažu mještani, dio kuće preuredio u dom za stare.

Otac i sin „zaratili“ su sa policijom pošto je mlađi Vujanović pobjegao patroli koja ga je zaustavila i kontrolisala zbog vožnje automobila bez registarskih tablica. Da u domu Vujanovića žive stare i nemoćne osobe doznalo se kada se tog dana tamo pojavila Vesna Martinović - koja je svojevremeno u Bjelopavlićima držala dom za stare - kako bi saznala što je bilo sa njenim štićenicima.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika