Region

Vučić: Neke stvari su državna tajna

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić juče nije želio da komentariše navode beogradskog dnevnika Danas o protjerivanju ruskih državljana zbog učešća u pripremanju terorističkih napada. Vučić je dodao da su neke stvari državna tajna.
Vučić: Neke stvari su državna tajna
Portal AnalitikaIzvor

Na pitanje N1 da prokomentariše pisanje dnevnika Danas da su ruski državljani protjerani iz Srbije zbog učešća u pripremama terorističkih akcija u Crnoj Gori Vučić je odgovorio da nije sve netačno, te da je jedan dio netačan.

Zakon

- Nijesam htio da odgovaram ne samo zbog onoga što sam već rekao već i zbog još jedne stvari a to je da o tim stvarima nemam pravo da govorim u skladu sa zakonom. Inače sam imao još bezbroj detalja o kojima bih vam govorio i o stvarima u Crnoj Gori i o stvarima u Srbiji. O nekim stvarima sam želio da govorim da bi ljudi znali težinu naše pozicije a sve drugo bilo bi, rekao bih, pretjerano uznemiravanje javnosti - rekao je Vučić.

Upitan da prokomentariše informacije o protjerivanju ruskih građana zbog špijunaže Vučić je kazao da ne komentariše naslove tabloida. Takođe, ističe da bi u nekim stvarima prekršio zakonske norme jer su neke stvari državna tajna.

On se osvrnuo i na pisanje o visokom funkcioneru UKP-a a koji su objavili ime određene osobe, ističući da su to netačne informacije.

- Bile su to potpune dezinformacije, rekao je on.

Vućić se juče sastao i sa sekretarom Savjeta bezbjednosti Nikolajom Patruševim. U šturom saopštenju Vučićevog kabineta navodi se da je Nikolaj Patrušev poručio da je Rusija spremna na blisku saradnju sa Srbijom, da pomogne u modernizaciji njenih odbrambenih sredstava, kao i da pruži političku podršku očuvanju integriteta i suvereniteta Republike Srbije.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika