Košarka

ŠĆEPANOVIĆ: Ne idemo sa bijelom zastavom u Beograd!

Budućnost Voli u sedmom kolu ABA lige u subotu gostuje beogradskom Partizanu, koji je kao i crnogorski šampion neporažen u dosadašnjem dijelu Jadranske lige. Trener „plavih“, Vlado Šćepanović, napominje da će njegovi prvotimci dati svoj maksimum i nastaviti pobjednički niz.
ŠĆEPANOVIĆ: Ne idemo sa bijelom zastavom u Beograd!
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- Očekuje nas prije svega fizički zahtjevna utakmica sa ekipom Partizana koja jeste izgubila zadnju utakmicu protiv Bešiktaša, ali to je njima dodatni motiv pred ovu utakmicu da pruže još više pred svojom publikom. Partizanu sigurno ne treba prijetiti kada igra na domaćem terenu i pred svojom publikom. To je ekipa koja kao i mi u dosadašnjem dijelu prvenstva nije zabilježila ni jedan poraz. Imaju dobrog trenera, dobre igrače, očekuje nas veoma teška i zahtjevna utakmica, gdje ni mi nijesmo bez šansi - kazao je Šćepanović i dodao:

- Jeste da su oni favoriti na svom parketu to je sasvim normalno, ali mi smo imali donekle i dovoljno vremena da se spremimo, s obzirom da smo imali dva, tri dana problema sa bolešću igrača - virusi, temperature, ali dobro. Kako je nama tako je vjerovatno i svima. U svakom slučaju ne idemo sa bijelom zastavom u Beograd. I nikad nigdje nećemo poći na taj način, tako da imamo i mi svoje šanse, vjerujemo u svoj kvalitet, samopouzdanja ne nedostaje, motiviše puna dvorana, tako da ono što možemo da obećamo je da ćemo dati svoj maksimum u ovom trenutku, a da li će to biti dovoljno da se pobijedi Partizan u Beogradu, vidjećemo, ali idemo na pobjedu.

Vilijam Hačer...

- Hačer se izdvojio kao najbolji napadački pojedinac u igri Partizana. To je ekipa koja igra dosta timski, on je možda nabolji strijelac, ali to ne znači da ostali igrači ne vrijede toliko. Jeste da je on glavna poluga, i da je on glavni napadački problem svih ekipa koje igraju protiv Partizana, ali tu ima mnogo igrača koji su spremni - i da odigraju odličnu odbranu i da daju koš. Tako da se sama igra Partizana ne zasniva na njegovim individualnim kvalitetima i sigurno da ne bi napravili taj rezultat koji su do sada napravili da je samo on taj čovjek koji nosi, vuče igru. Tako da, Partizan je mnogo kompaktnija ekipa nego što je to samo jedan igrač u njihovom sistemu - smatra Šćepanović.

Emocije...

- Od prvog dana kada sam počeo da se bavim košarkom, surovi sam profesionalac. Emocije postoje, ali one su na jednoj strani. Ne treba nikad miješati profesionalni život i emocije. Bio sam dvije godine igrač Partizana i vežu me prelijepe uspomene i poštovanje koje iskazuju prema meni od vremena kada sam igrao za njih do dana današnjeg, stvarno mi je veoma drago. Kao igrač kada pružite maksimum i kada to neko prepozna i kasnije zna da poštuje, svakako da postoji veliki respekt sa obje strane, ali što se mene lično tiče, ja ću sve učiniti da dobijem tu utakmicu - naglasio je trener „plavih“.

Markus Vilijams...

- Markus trenira normalno, trenira dobro, vidjećemo. On je profesionalac. Dešavaju se loši dani, loša raspoloženja i sve to. Sa Markusom imam specifičan odnos od prvog dana. Olako se ne odričem igrača koje sam birao, tako da koliko god budem mislio da, ne samo on, nego svaki drugi igrač, može da pruži maksimum u ekipi Budućnosi i da nam pomogne da ostvarimo rezultat - on će biti tu. Ja mu i dalje vjerujem - kazao je Šćepanović.

Zdravstveni bilten...

- Sead i Gordić neće putovati sa nama. Ostali igrači vraćaju se iz povreda, dosta tu rezerve kod svih njih ima, što u neku ruku može i da raduje, jer će sa njihovim boljim zdravstvenim stanjem i formom, bolje izgledati i Budućnost. U svakom slučaju početak je sezone, dosta je vremena pred nama i nadam se da će svi biti spremni kada to bude najpotrebnije - zaključio je Šćepanović.

A.P.

  

Portal Analitika