Muzika

Glasajte za Sea Dance i osvojite VIP ulaznice

Ostalo je još malo vremena da se podrže Sea Dance i EXIT festivali u trci za prestižne Evropske festivalske nagrade.
Glasajte za Sea Dance i osvojite VIP ulaznice
Portal AnalitikaIzvor

Glasanje traje još samo pet dana, a upravo glasovima u finišu publika će dati završnu riječ koji festivali su bili najbolji u 2016. godini. Svi koji glasaju do ponedjeljka, 31. oktobra, ujedno mogu da osvoje VIP ulaznice za vodeće festivale širom Evrope! 

Kako organizatori ovih festivala navode, glasa se putem ovog linka, izborom za EXIT u prvoj kategoriji, “Best Major Festival” i za Sea Dance festival u drugoj kategoriji, “Best Medium-Sized Festival”. I treći festival u okviru EXIT Avanture, Revolution u Temišvaru, nominovan je u čak dvije kategorije, za “Best Small Festival”, kao i za “Best New Festival”!

Publika iz cijele Evrope, zajedno sa žirijem, koji čine istaknuti pojedinci iz svijeta festivalske industrije, proglasiće pobjednike 11. januara 2017. godine na ceremoniji dodjele nagrada u okviru najvećeg muzičkog sajma Eurosonic Noorderslag u holandskom gradu Groningenu.

Pored nominacije za Evropske festivalske nagrade, EXIT i Sea Dance nominovani su na još jednom značajnom festivalskom takmičenju – Britanskim festivalskim nagradama (“UK Festival Awards”), u kategoriji “Best Overseas Festival”! Glasanje takođe traje do 31. oktobra, a za omiljeni festival van Velike Britanije, a ako želite da podržite Sea Dance i EXIT vaš glas možete dati na ovom linku.

Sea Dance svog prvog festivalskog "Oskara" dobio 2014. godine, dok je EXIT nagradu za najbolji evropski festival osvojio 2013. godine. 

Podsjetimo, brojni svjetski mediji među kojima su i CNN, New York Times, Guardian, Conde Nast, Metro, Daily Mirror, Daily Express i drugi, promovisali su ove godine Sea Dance kao jedan od najboljih svetskih festivala na morskoj obali, ujedno dajući preporuke svom višemilionskom auditorijumu da ljetnji festivalski odmor provedu upravo na plaži Jaz u Budvi i Crnoj Gori. 

Više od 20.000 stranih turista iz preko 50 zemalja, uz čak 200 međunarodnih i regionalnih predstavnika medija boravili su u Crnoj Gori tokom ovogodišnjeg, trećeg Sea Dance festivala koji se održao od 14. do 16. jula. Tokom tri festivalska dana i noći na budvansku plažu Jaz spustilo se oko 80.000 posjetilaca koji su uživali u nastupima najboljih svjetskih muzičkih zvijezda, čije će nastupe dugo pamtiti i rado prepričavati: Skrillex, Hurts, Andy C, Stereo MC's, Jeff Mills, Black Coffee, Lost Frequencies, Banco de Gaia, Cartoon, My Nu Leng i brojne druge svjetske i regionalne zvijezde! Najveći broj posjetilaca ove godine došlo je iz zemalja Zapadne Evrope, a gotovo 93 procenata njih je prvi put posjetilo Crnu Goru. Pored gostiju iz Velike Britanije, Holandije i svih zemalja u okruženju, ove godine pojačano su došli gosti iz Grčke, Turske, Rusije, Poljske, Australije, Francuske i Španije, a i ove godine zabilježen je i porast ukupne turističke sezone.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.