Društvo

Na 61. Međunarodnom sajmu knjiga štand ZUNS-a posjetio veliki broj ljudi

Predstavljanje Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva - Podgorica, na 61. Međunarodnom sajmu njiga u Beogradu, do sada je uspješno proteklo u znaku velikog broja posjeticala.
Na 61. Međunarodnom sajmu knjiga štand ZUNS-a posjetio veliki broj ljudi
Portal AnalitikaIzvor

''Tako su u utorak, 25. oktobra štand Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva – Podgorica posjetili ambasador Crne Gore u Srbiji, njegova ekselencija Branislav Mićunović, ministar prosvjete Crne Gore mr Predrag Bošković i šefica Kabineta ministra prosvjete i predsjednica Upravnog odbora Zavoda za udžbenike i  nastavna sredstva, mr Bojana Martinović. Već u srijedu, 26. oktobra gost štanda bio je uspješni crnogorski glumac, Momčilo Otašević koji se od 12h do 17h družio sa brojnim posjetiocima. On je u okviru svoje posjete potpisivao DVD sa kratkim igranim filmom “Ruske kape”, u kom tumači glavnu ulogu'', navodi se u saopštenju Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva.

sajam-2

Kako dalje navode autorski tim filma ''Ruske kape'' je u saradnji sa Zavodom krenuo u ostvarenje akcije podizanja svijesti i prevencije narkomanije.

Film „Ruske kape”, čiju produkciju potpisuju Ksenija Popović i Filip Đurišić, bavi se temom narkomanije i za cilj ima njenu prevenciju. Stoga je autorski tim u saradnji sa Zavodom za udžbenike i nastavna sredstva planirao da ovo kratkometražno ostvarenje distribuira školama kako bi se kao nastavno sredstvo, u okviru izbornog predmeta Zdravi stilovi života, prikazivao učenicima i tako uticao na podizanje nivoa njihove svijesti vezano za problem narkomanije'', ističe se u saopštenju.

sajam-3

Da podsjetimo, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva – Podgorica pojavio se na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu nakon devet godina. Na crnogorskom štandu pored ZUNS-a izlažu CID i Izdavačka kuća „Nova knjiga”. Naša ideja, koju su zdušno podržale kolege iz CID – a i Nove knjige je bila da crnogorski izdavači nastupe zajednički na 61. Međunarodnom sajmu knjiga. Štand crnogorskih izdavača povezuje CRNOGORSKA ULICA!

Međunarodni sajam knjiga u Beogradu, koji se ove godine održava po 61. put najposjećenija je regionalna manifestacija ove vrste, koja godišnje okuplja oko 1000 izlagača i privlači oko 150 000 posjetilaca.

Portal Analitika