Politika

Vujanović: Vlada i Skupština u roku

Predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović, rekao je da će novi saziv crnogorskog parlamenta biti konstituisan u roku, a biće ispoštovani i rokovi za konstituisanje vlade.
Vujanović: Vlada i Skupština u roku
Portal AnalitikaIzvor
 

"Naš interes je da se što prije konstituiše Skupština, da se što prije izabere Vladai da nastavimno ono što je strateški interes Crne Gore - evropske i evroatlantske integracije, unapređenje naše ekonomije, podizanje ambijenta za investicije i podizanje kvaliteta života svih naših građana", rekao je Vujanović novinarima u Bečićima, gdje je učestvovao na konferenciji o ekonomiji, pod nazivom "Razvojne perspektive Zapadnog Balkana"

U tom smislu, kako je kazao, vrlo je važno da se što prije konstituiše nova vlada.

"I ja očekujem da će se ispoštovati svi rokovi. Što se tiče mene, odmah nakon konstituisanja skupštine, otpočeću konsultacije s predstavnicima parlamentarnih stranaka i u najkraćem roku predložiti mandatara", rekao je Vujanović.

Na pitanje kako gleda na to što opozicija ne želi da prizna rezultate izbora, on je rekao da je ubijeđen da će opozicija „imati odnos prema tim izborima u funkciji onoga što je bila volja građana“. 

„U tom smislu cijenim da ćemo brzo imati kostituisan parlament i vladu, što je važno za ukupno funkcionisanje države i družtva u cjelini“, kzao je Vujanović.

On nije želio da komentariše najave opozicije da možda neće htjeti da verifikuju svoje mandate u parlamentu, navodeći da je to stvar političkih parzija i da ne bi prognozirao bilo čije političko ponašanje.

„Ja samo ukazujem na to da je izborna volja građana ono što obavezuje sve, da je treba poštovati i da u tom smislu treba politički djelovati u svim sferama, pa i u okviru parlamenta“, poručio je Vujanović.

 

Portal RTCG, MINA

Portal Analitika