Politika

Opozicija traži od DIK da ne proglasi konačne rezultate izbora

Na današnjem sastanku opozicionih poilitičkih subjekata (DF, Ključ, Demokrate, SDP) odlučeno je da se opozicija obrati Državnoj izbornoj komisije Crne Gore otvorenim pismom u kome od nje traže da ne proglašava konačne rezultate izbora.
Opozicija traži od DIK da ne proglasi konačne rezultate izbora
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor


Na današnjem sastanku opozicionih poilitičkih subjekata (DF, Ključ, Demokrate, SDP) odlučeno je da se opozicija obrati Državnoj izbornoj komisije Crne Gore sljedećim otvorenim pismom koje prenosimo integralno:
"Poštovani,
Na prvom sastanku svih parlamentarnih opozicionih političkih subjekata jednoglasno smo odlučili da ne prihvatimo rezultate izbora održanih 16.10.2016. godine, sve dok se ne rasvijetli i do kraja pravno ne procesuira slučaj "kriminalno-terorističkog ataka na institucije sistema", zvanog "državni udar", u danu održavanja parlamentarnih i lokalnih izbora.
S tim u vezi, ovim otvorenim pismom tražimo od vas da ne proglašavate konačne rezultate izbora, s obzirom da do ovog trenutka nijedan državni organ nije dokazao nijednu činjenicu u vezi sa pomenutim teškim krivičnim djelom kriminalnog udruživanja sa pokušajem terorizma.
Proglasiti konačne rezultate u svijetlu ovih navoda produbilo bi ionako tešku političku krizu u kojoj se nalazi Crna Gora."
Pozivamo i predstavnike manjinskih političkih stranaka da nas podrže, podržavajući istovremeno i vlastitu potrebu da Crna Gora bude stabilno društvo u kojem se izbori neće odvijati pod prijetnjama rušenja države i ustavnopravnog poretka. 

Istovremeno, očekujemo od predstavnika međunarodne zajednice da na adekvatan način tretiraju novonastalu situaciju i doprinesu političkoj stabilnosti na kojoj opozicija insistira. "

Portal Analitika