Crna hronika

Bigovići doveli Baošića da ubije Jovana Kosaća?

Vjerujem da su braća Bigović doveli Dragoja Baošića u diskoteku ,,Casa“ da ubije mog najboljeg druga i pobratima Jovana Kosaća - ovako je juče u Višem sudu u Podgorici počeo iskaz Novljanin, Neđeljko Marković.
Bigovići doveli Baošića da ubije Jovana Kosaća?
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Proces vodi sutkinja Vesna Moštrokol. Prema navodima optužnice, zbog ubistva Novljanina Jovana Kosaća 14. septembra 2014. godine na optuženičkoj klupi našao se Dragoje Baošić, ali i Dragan Bigović koji se tereti da je pomogao Baošiću da pobjegne.
- Na osnovu svega što je prethodilo tragediji moj zaključak je da su Bigovići doveli Baošića da ubiju Jovana Kosaća, a zatim su ga odvezli sa mjesta ubistva i sakrivali ga - kazao je Marković.

Obrazlažući svoje uvjerenje da Bigovići stoje iza cijelog događaja, Marković je naveo da je gledao snimak ubistva, ali i da je čuo od ostalih svjedoka da je Milan Bigović dozivao optuženog Baošića da ,,dokrajči Kosaća“. Istakao je da Jovan Kosać i on nikad prije nijesu imali problema sa optuženim Baošićem.

Marković je naveo da nije očevidac ubistva, već da se nalazio u svom lokalu ,,Padrino“ i da ga je djevojka pozvala telefonom i rekla da su Bigovići pucali na Kosaća. Detaljnije je govorio o onome što je prethodilo ubistvu Jovana Kosaća.

- U aprilu 2014. godine, braća Milovan, Milan, Radovan i Vidak Bigović su prebili Jovanovog brata Gorana Kosaća, udarajući ga bejzbol palicama i pištoljima. Zbog toga im je bio zabranjen ulaz u diksoteku ,,Casa“ - ispričao je Marković.

Navodi i da je dva dana nakon prebijanja Gorana Kosaća, ujak Bigovića, Boško Krivokapić došao da razgovara sa pokojnim Jovanom i njim.

- Prenio nam je poruku Bigovića da oni neće da se pomire i da su tražili da Goran Kosać povuče prijavu protiv njih. Kazao je da se neće tući sa Jovanom, jer oni nemaju tu što da traže, već će se na drugi način obračunati sa njim - kazao je Marković. I

pak, do ponovnog sukoba između Bigovića i Gorana Kosaća došlo je samo dan prije Uskrsa i to u diskoteci ,,Casa“, gdje je pokojni Jovan radio kao obezbjeđenje.

- Incident se dogodio između Gorana Kosaća i Milana Bigovića u diskoteci ,,Casa“ i Jovan je odmah stao između njih da ih razdvoji. Zatim je pozvao sve Bigoviće, njegovu rođenu braću i braću od stričeva, da već u ponedjeljak pođemo svi na ručak kako bi se sve smirilo. Međutim, već u nedjelju oni su prebili Gorana Kosaća - tvrdio je Marković. 

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika