Abiznis

Nema dokumentacije ko je zasijedao u "Ramadi"

DRI je uradila posebnu reviziju dva računa od 389 i 565 eura koji su plaćeni hotelu ,,Ramada“ sa sredstava Direkcije za željeznice, koja je dostavila zahtjeve za plaćanje Ministarstvu saobraćaja, piše današnja Pobjeda.
Nema dokumentacije ko je zasijedao u "Ramadi"
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Ovi računi su u javnost dospjeli početkom ljeta, kada je poslanik Mladen Bojanić saopštio da ima dokaze da su zloupotrijebljeni državni resursi u partijske svrhe, odnosno da je tim novcem plaćena konferencija SD-a, čiji je lider resorni ministar Ivan Brajović.

Račun od 389 eura se odnosi na troškove zakupa prostora od 14. do 21. januara ove godine. Račun od 565 eura je plaćen 8. februara i to za zakup prostora 325 eura i za piće 240 eura od 23. i 24. jula prošle godine. Oba računa su plaćena sa stavke konsultanske usluge, umjesto reprezentacija, odnosno zakup objekata.

- Revizijom je utvrđeno da uz zahtjeve za plaćanje i račune koje je dostavio hotel ,,Ramada“ nema propratne dokumentacije iz koje bi se moglo utvrditi ko je i kada rezervisao sale, za koji skup i ko su bili učesnici. Direkcija za željeznice je podnijela zahtjev za plaćanje navedenih faktura bez pisane potvrde ili obavještenje da je usluga izvršena – navedeno je, između ostalog, u izvještaju revizije, kojom je utvrđeno da Ministarstvo i Direkcija za željeznice ne vode evidenciju obaveza i ne usaglašavaju ih, unutrašnje kontrole nijesu uspostavljene i nijesu donešena interna pravila i procedure, kojim bi se propisao način i uslovi pod kojim se može organizovati neki skup, kao i ko je ovlašćen da izvrši rezervaciju sale...

Dodaje se da je Ministarstvo pokazalo slabost u sistemu unutrašnjih kontrola, jer je odobrilo navedena plaćanja bez obzira na nedostatke u pogledu dokumentacije, što je suprotno i uputstvu o radu državnog trezora.  

Pobjeda

Portal Analitika