NATO

Admiral Samardžić primio predstavnike VCG u misiji MINSURO

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore admiral Dragan Samardžić primio je danas majora Miloja Kneževića i kapetana Tadiju Miškovića koji će biti upućeni u misiju Ujedinjenih nacija MINSURO u Zapadnoj Sahari.
Admiral Samardžić primio predstavnike VCG u misiji MINSURO
Portal AnalitikaIzvor

Major Knežević i kapetan Mišković obavljaće dužnosti posmatrača UN, gdje će ih nakon 12 mjeseci zamijeniti sljedeća rotacija naših pripadnika.

Admiral Samardžić je oficirima poželio puno uspjeha u izvršavanju postavljenih zadataka, posebno se osvrćući na činjenicu da su oni prvi predstavnici Vojske Crne Gore u misiji MINSURO. Admiral Samardžić je istakao da su pripadnici Vojske u svim međunarodnim misijama prepoznati kao izuzetni profesionalni i odgovorni vojnici, izgrađujući povjerenje u međunarodnom okruženju

Major Knežević i kapetan Mišković su zahvalili na ukazanom povjerenju naglašavajući da će odgovrno izvršavati zadatke u misiji i dostojno reprezentovati Vojsku i državu.

Misija Ujedinjenih nacija MINSURO u Zapadnoj Sahari uspostavljena je 1991. godine sa ciljem uspostavljanja uslova za održavanje demokratskog referenduma u toj državi.

Portal Analitika