Društvo

Delegacija UCG u Zagrebu: Izazovi u organizaciji doktorskih studija

Članovi Centra za doktorske studije Univerziteta Crne Gore, koji borave u dvodnevnoj posjeti Sveučilištu u Zagrebu, posjetili su danas Prirodoslovno-matematički i Filozofski fakultet, i sa upravama razgovarali o organizaciji i izazovima savremenih doktorskih studija.
Delegacija UCG u Zagrebu: Izazovi u organizaciji doktorskih studija
Portal AnalitikaIzvor

-Delegaciju Centra za doktorske studije Univerziteta Crne Gore, koju čine prof. dr Duško Bjelica, prof. dr Nedeljko Latinović, prof. dr Nataša Kostić, prof. dr Danijela Jaćimović i prof. dr Saša Milić, na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu primili su dekan prof. dr Aleksandra Čizmešija i prodekan prof. dr Tomica Hrenar sa saradnicima - rukovodiocima doktorskih studijskih programa matematika, hemija, geologija, fizika i geografija. U toku susreta razgovarano je o strukturi doktorskih studijskih programa i načinima njihove organizacije. Na Filozofskom fakultetu, delegaciju Centra primio je prodekan prof. dr Tin Turković sa rukovodiocima doktorskih studija. Sagovornici su razgovarali o savremenim izazovima doktorskih studija u društvenim naukama-saopšteno je Portalu Analitika iz Univerziteta Crne Gore.

Posjetama ovim dvjema univerzitetskim jedinicama završena je posjeta delegacije Centra Sveučilištu u Zagrebu. Delegacija je u Zagrebu bila gost i ambasade Crne Gore u Hrvatskoj, na poziv ambasadora Bora Vučinića.

Delegacija Centra boravila je u Zagrebu u okviru projekta Reforma doktorskih studija na Univerzitetu Crne Gore (REDOS), koji se realizuje u okviru INVO-HERIC projekta koji finansira Svjetska banka.

Portal Analitika