Odbojka

Vanja Grbić preuzima Odbojkaški savez Srbije?

Odlukom većine delegata Skupštine Odbojkaškog saveza Srbije, dosadašnjem predsjedniku Saveza Nenadu Golijaninu izglasano je nepovjerenje, a nakon skandaloznog poteza koji je povukao na predsjedništvu FIVB.
Vanja Grbić preuzima Odbojkaški savez Srbije?
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Sada već bivši predsjednik OS Srbije bio je uzdržan kada se glasalo za prijem Kosova u okrilje Svjetske odbojkaške federacije i to ga je koštalo fotelje.

Dan nakon što je Golijanin smijenjen sa mjesta predsjednika OS Srbije postalo je jasno ko je glavni kandidat za upražnjenu fotelju. Proslavljeni odbojkaš Vladimir Grbić najavio je kandidaturu.

"Ja ću sasvim sigurno biti jedan od kandidata. Ali prioritet je organizacija i u njenom interesu moramo da radimo, da bi ponovo bili uzor onima koji nas gledaju i prate" poručio je Vladimir Grbić.

Rođeni brat aktuelnog selektora reprezentacije Srbije pisao je istoriju srpske odbojke pošto je sa nacionalnim timom osvojio dvije olimpijske medalje i još 11 sa Svjetskih i Evropskih prvenstava, Svjetske lige, Svjetskog kupa, Mediteranskih igara i Svjetskog kupa šampiona.

Novi predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije mogao bi da bude imenovan do kraja novembra.

Foto: rs.n1info.com

Portal Analitika