Politika

Krivokapić: Država ulaskom u NATO i EU raskida sa antidemokratskim praksama

Predsjednik Socijaldemokratske partije Crne Gore Ranko Krivokapić sastao se danas sa Patrikom Volerom, rukovodiocem odjeljenja za spoljne poslove u Evropskoj narodnoj stranci (EPP).
 Krivokapić: Država ulaskom u NATO i EU raskida  sa antidemokratskim praksama
Portal AnalitikaIzvor

Sagovornici su razgovarali o izbornom procesu i drugim aktuelnim političkim dešavanjima koja su uslijedila nakon parlamentarnih izbora.

Krivokapić je ukazao na brojne neregularnosti tokom izbornog dana koje su već ranije dokumentovane kroz izvještaje Evropske komisije i utvrđene presudama crnogorskih sudova. On je ponovio stav da ne može biti slobodnih izbora u danu objave državnog udara.

Krivokapić je naglasio da su evropske i evroatlantske integracije jedini pravac koji garantuje stabilnost, demokratizaciju društva i održiv ekonomski razvoj Crne Gore. On je ukazao da će ulaskom u NATO i EU Crna Gora raskinuti sa antidemokatskim praksama i logikom partijske drzave i promijeniti sadašnju ekonomiju pohare, rasta javnog duga i zadužuvanja, čime će omogućiti realan ekonomski razvoj.

Krivokapić je na kraju informisao sagovornika da će SDP kao i prilikom formiranja prelazne vlade dati puni doprinos za prevazilaženje aktuelne krize.

Portal Analitika