Košarka

Mornar gostuje Tenerifeu u 2. kolu grupe D FIBA LŠ

Daleki San Kristobal de La Laguna, na sjeveru ostrva Tenerife u Atlantskom okeanu, domaćin je današnjeg (17 h), drugog meča koji će košarkaši Mornara odigrati u Ligi šampiona.
Mornar gostuje Tenerifeu u 2. kolu grupe D FIBA LŠ
Portal AnalitikaIzvor

Utisak je, dug put uslovio je više umora nego što će donijeti težak meč. Tim Đorđija Pavićevića čeka teži izazov od već istorijske pobjede u prvom kolu, kada je savladan belgijski šampion Ostende u prepunoj ,,Topolici“ prošloj srijede.

Iberostar Tenerife je klub koji je projektovan za plej-of španske ACB lige, najjače u Evropi. Zvučna imena, prije svega na centarskim pozicijama, svjedoče o izuzetnoj snazi ekipe. Barani se ipak ne odriču ambicija pobjede, nakon teškog poraza od crnogorskog rivala Budućnost Volija u Podgorici u subotu u ABA ligi.

- Kako protiv svih rivala, tako i protiv Tenerifea, uvjeren sam da uz dobru odbran u m o ž e m o d o ć i d o trijumfa, uz našu standardnu šutersku raspucanost. Tenerife je tim čija nam br- ža košarka možda i odgovara, vjerujem da će to biti dobra košarkaška predstava – istakao je krilo Barana Kol Dikerson.

Grupa D

Mega Leks – Cibona 91:89

Večeras

18.00 – Tenerife - Mornar

20.30 – Avelino – Strazbur

20.30 – Ostende - Juventus

ARENA, Pobjeda

Portal Analitika