Svijet

Jezivo priznanje: Ušmrkao sam dosta kokaina, prije pet minuta sam ubio ovu ženu

Britanski bankar Rurik Džating snimio je telefonom jezivo priznanje, u kome opisuje kako je, poslije konzumiranja "velike količine kokaina", mučio i ubio prostitutku u svom stanu u Hongkongu.
Jezivo priznanje: Ušmrkao sam dosta kokaina, prije  pet minuta sam ubio ovu ženu
Portal AnalitikaIzvor

Tridesetjednogodišnji muškarac je rekao da je Indonežanka u poslednjim satima života bila toliko uplašena da je bila spremna na sve: “Dobrovoljno je jela izmet iz WC-šolje i nasmiješila se posle toga. Toliko je bila uplašena”, rekao je on.

O žrtvi, koju je držao u zatočeništvu tri dana prije nego što joj je prerezao vrat i isjekao je na komade, rekao je: “Bila je izuzetna osoba. Nemam više ništa da kažem.”

Nakon što je mučio i ubio dvadesettrogodišnju Sumarti Ningsih u svom stanu u Van Čaju (Hongkong), više puta je snimio sebe kako nag do pasa ušmrkava kokain.

Na jednom video-snimku kaže: “Zovem se Rurik Džating. Prije pet minuta sam ubio ovu ženu.”

“Umrla je sama. Umrla je poslije mučenja, silovanja i surovog psihičkog maltretiranja. Prijetnji srmću i sakaćenjem. U životu nisam video tako uplašenu osobu”, kaže on na snimku.

Njegov video-dnevnik je prikazan na suđenju u Vrhovnom sudu u Hongkongu, gdje je porekao da je ubio dvije indonežanske prostitutke.

Na jednom od video-snimaka priznaje da je “napaljen” i “gladan” posle ubistva prostitutke i okreće kameru prema tuš-kabini, gdje naga žrtva leži u lokvi krvi, pokrivena peškirom.

“U ovom trenutku bi trebalo da budem zgađen i da osjećam mučninu, ali osećam glad. Ovo nije um normalne osobe”, kaže diplomac Univerziteta Kembridž i dodaje: “Kada sam pod dejstvom kokaina, sklon sam da radim gluposti.”

“Neki ljudi će ovo možda doživjeti kao narcisoidno trućanje mučitelja i ubice. Nadam se da će nekome nekada ovaj video biti barem donekle koristan... Za razumjevanje suštine abnormalnosti.”

Porota je ranije pogledala snimak od oko 20 minuta u kome Džating muči Sumarti. Mediji i javnost nisu vidjeli sliku, ali su čuli ton.

U jednom trenutku Džating kaže: “Ako budeš vrištala, kazniću te. Jesi li razumjela?”, nakon čega se čuju udarci i šamari. Kada je žena zaplakala, Džating je rekao: “Nemoj da plačeš. Budi dobra djevojka.”

Porota je vidjela uznemirujući snimak drugog dana suđenja Džatingu za ubistvo Sumarti Ningsih (23) i Seneng Mudžijasih (26). Njihova tijela su nađena u njegovom stanu u četvrti crvenih fenjera Van Čaj 2014. godine.

Džating, koji je radio u predstavništvu Banke Amerike-Meril Linč u Hongkongu, u ponedjeljak je izjavio da nije kriv za ubistvo. Ukoliko bude osuđen, prijeti mu doživotna robija.

Na početku suđenja, sudija je upozorio porotu da dokazi obuhvataju “ekstremno uznemirujuće” fotografije i snimke, jer je Džating u napadima na Sumarti Ningsih koristio kliješta, seksualne igračke i kaiš.

On sam kaže da je osećaj dominacije kod njega stvarao “zavisnost”.

“Tužan sam, zato što je bila dobra osoba, ali ne osjećam se stvarno kriv”, rekao je na video-snimku.

Optuženi, koji je dobio godišnju stipendiju za studiranje na privatnom Vinčester koledžu od 36.000 funti, na jednom snimku sav zadihan objašnjava koliko je teško bilo isjeckati tijelo Sumarti Ningsih na djelove i strpati je u kofer.

Portal Analitika