Društvo

OSD: Podržavamo projekte koji podstiču učešće mladih u politici

Okrugli sto „Učešće mladih u procesima odlučivanja u Crnoj Gori“ održan je 24. oktobra u PR Centru u Podgorici, a u ime Omladine Socijaldemokrata Crne Gore učestvovala je Mirha Tahirović, članica PR tima OSD-a.
OSD: Podržavamo projekte koji podstiču učešće mladih u politici
Portal AnalitikaIzvor

Ovaj okrugli sto je dio regionalnog projekta „Omladinski fondovi za Zapadni Balkan i Tursku“ („Youth Bank Hub for Western Balkan and Turkey - YBH4WBT“), podržanog od Evropske unije kroz program IPA CSF, koji vodi Fondacija Ana i Vlade Divac a na kom je NVO Prima partner i implementator u Crnoj Gori. Cilj projekta je unapređenje učešća mladih u procesima donošenja odluka u regionu Zapadnog Balkana i Turskoj. Organizatori su ovom prilikom istakli da kroz projekat žele da motivišu donosioce odluka da otvore prostor za učešće mladih, a  njim se  teži i uspostavljanju i razvijanju regionalne mreže organizacija civilnog društva koje rade na društvenoj, ekonomskoj i političkoj inkluziji mladih žena i muškaraca.

Ovakvim edukativnim projektima cilj je podstaći mlade da se informišu o mogućnostima učešća u javnom životu i procesima donošenja odluka. OSD u potpunosti podržava sve projekte i aktivnosti koje se odnose na podsticanje učešća mladih u političkom životu i kroz rad i programske aktivnosti pokazujemo da su za Socijaldemokrate mladi sadašnjost i  budućnost naše države.

Portal Analitika