Politika

Đukanović: Bila bi koincidencija da DF nema veze sa teroristima

Premijer Milo Đukanović izjavio je da bi bila puka koincidencija da oni koji su 16. oktobra planirali da zauzmu parlament i pucaju na narod nemaju baš nikakve veze sa Demokratskim frontom.
Đukanović: Bila bi koincidencija da DF nema veze sa teroristima
Portal AnalitikaIzvor

"Bilo bi zaista puka koincidencija da oni koji su došli da zauzmu parlament i da pucaju na narod računaju da će neko nepoznat okupiti ljude ispred parlamenta i da to baš nema nikakve veze sa onim što su predstavnici DF-a najavljivali pozivajući narod da se okupi", rekao je on 

Dodao je da je to još uvijek u sferi političke logike. "Da bi stvar mogli pravno utemeljeno i pravno procesuiramo biće potrebno malo vremena. Ovaj proces se ne završava ni za dan ni za dva ni za tri", rekao je Đukanović.

Đukanović je naglasio da je istraga u Srbiji potvrdila da “imamo snažnu involviranost inostranih faktora kada je u pitanju crnogorski proces parlamentarnih izbora” i da se u tome služe nelegalnim novcem i metodama koje su van svih propisa i van svakih sistema države.

Dodaje da sve podatke koje ima Srbija ima i Crna Gora.

"Logično je da smo u Crnoj Gori mogli da se bavimo izvršiocima, a u Srbiji su se bavili onima koji su ih organizovali i bavili su se djelimično onima koji su ih inspirisali i koji su platili organizatora. Prema tome sad je druga karika otkrivena i idemo ka trećoj karici. Gospodin Vučić je govorio o tome ima li političkih struktura u tome i tačno je da do sada nema jasnih dokaza i zbog toga kao odgovorni ljudi ne pričamo neodgovorno. Ali prije neki dan nije bilo poznato ni ko je učestvovao u organizaciji u Srbiji, a sad je poznato", kazao je Đukanović.

 

Portal Analitika