Crna hronika

Kod Tuzi zaplijenjeni džakovi sa 150 kg skanka

Oko 150 kilograma skanka juče je zaplijenjeno na teritoriji Tuzi, nakon što je pošiljka prokrijumčarena u Crnu Goru, navodi se u saopštenju Uprave policije.
Kod Tuzi zaplijenjeni džakovi sa 150 kg skanka
Portal AnalitikaIzvor

Kako ističu, službenici Uprave policije MUP-a – Regionalnog centra granične policije Centar, Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi, juče su oko 15 časova, postupajući po operativnim saznanjima, u reonu sela Gurec na Krševu.

- Zaplijenjeno je šest džakova u kojima se nalazila materija biljnog porijekla tamnozelene boje, za koju se sumnja da je opojna marihuana tipa skank, ukupne težine oko 150 kg. Lica koja su, kako se sumnja, iz Republike Albanije u Crnu Goru ušla negelalnim putem – pješačkom stazom i prokrijumčarila skank u džakovima su, kada su primijetila policijske službenike, odbacila džakove sa skankom i uspjela da pobjegnu na albansku teritoriju budući da su se nalazila blizu granice. Sumnja se da se radi o šest lica o čemu su obaviještene kolege iz Albanije – ističu iz Uprave policije.

Dalje se navodi kako je skank predat službenicima Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja. Preduzimaju se operativne aktivnosti u saradnji sa službenicima policije Albanije radi identifikovanja ovih lica.

skank1
Portal Analitika