Politika

Reis: Manjinske stranke "ne tvrde pazar"

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejić odbacio je ocjene da manjinske stranke "tvrde pazar" odlukom da narednih dana izadju sa usaglašenom Platfornom za pregovore o novoj vladi i dodao da se nada da će manjinske stranke postupiti "onako kako su obećavale u izbornoj kampanji".
Reis:  Manjinske stranke "ne tvrde pazar"
Portal AnalitikaIzvor

Reis u kratkoj izjavi za portal Analitika nije želio da govori o tome da li su tačni medijski napisi da je imao razgovore sa čelnicima pojedinih opozicionih stranaka.

"U Crnoj Gori ima dosta gradjana koji pripadaju manjinskim narodima i sasvim je normalno da političke stranke koje zastupaju njihove interese u skladu sa rezultatima izbora za njih ostvare neke koristi", kazao je Fejzić odgovarajući na pitanje da li misli da će manjinske stranke od kojih zavisi formiranje vlade imati veće zahtjeve u odnosu na prije četiri godine.

On je dodao da političke stranke koje zastupaju manjinske narode imaju plan i program koje se odnose na razvoj Crne Gore a koje su isticale tokom predizborne kampanje  i da se nada da će se tokom pregovora držati tih načela.

Nakon sinoćnjeg sastanka predstavnika manjinskih stranaka o formiranju nove vlade je saopšteno da je dogovoreno formiranje zajedničke Radne grupe koja će narednih dana raditi na zajedničkoj platformi. Ujedno sa   Platformom, svaka od partija ili koalicija će raditi i na definisanju posebnih dokumenata u kojima će biti navedeni specifični politički zahtjevi,  kao sastavni dio  ovog procesa“, navodi se u zajedničkom saopštenju.

Portal Analitika