Crna hronika

Bijelo Polje: Hirurg osuđen na pola godine

Bjelopoljski ljekar Eldin Lamežević juče je osuđen na pola godine zatvora zbog krivičnog djela ugrožavanje zdravlja ljudi.
Bijelo Polje: Hirurg osuđen na pola godine
Portal AnalitikaIzvor

Presudu hirurgu je izrekao sudija Osnovnog suda Dragan Mrdak. Lamežević je i prvom presudom bio osuđen na šest mjeseci robije, koju je Apelacioni sud Crne Gore ukinuo i predmet vratio na ponovni postupak, piše Dan.

Lameževića se tereti da je 12. avgusta 2013. godine u Opštoj bolnici u Bijelom Polju, u svojstvu ljekara-hirurga, primijenio očigledno nepodoban način liječenja i nesavjesno postupao prilikom prijema i liječenja pacijenta oštećenog i sada pokojnog Mirsada Bošnjaka, primljenog u bolnicu nakon pada sa terase svoje kuće.

Optužnicom je predstavljeno da okrivljeni prilikom pregleda nije posvetio potrebnu pažnju, kako bi na nesumnjiv način, pored povreda glave, utvrdio postojanje povreda organa trbušne i grudne duplje i u skladu sa nalazom donio odluku o načinu daljeg liječenja i zbrinjavanja.

Okrivljeni je nakon spoljnjeg pregleda stomaka utvrdio da nema povreda u tom dijelu, iako je postojala povreda u vidu rascjepa slezine, pa je usled nedijagnostifikovane povrede i nepreduzimanja mjera liječenja u cilju nadoknade izgubljene krvi, nakon transportovanja i prijema u Klinički centar Crne Gore u Podgorici, kod oštećenog istog dana nastupila smrt.

Portal Analitika