Fudbal

Pogledajte spisak od 30 kandidata za Zlatnu loptu!

Frans fudbal je objavio spisak od 30 kandidata za Zlatnu loptu, možda i najprestižnije individualno priznanje u svijetu fudbala.
Pogledajte spisak od 30 kandidata za Zlatnu loptu!
Portal AnalitikaIzvor

Na spisku od 30 nominovanih svoje mjesto su zauzela čak šestorica igrača Kraljevskog kluba. Pored Ronalda, tu su i Luka Modrić, Geret Bejl, Toni Kros i štoperski tandem Serhio Ramos - Pepe. Zanimljivo, pored Ronalda jedini drugi reprezentativac Portugala među kandidatima je golman Sportinga Rui Patrisio.

Naravno, na listi je i Ronaldov arhi-neprijatelj Leo Mesi, koji bi statistički možda i mogao da stane Porutgalcu uz rame, ali kako su se na ovakvim izborima trofeji uglavnom dodjeljivali na osnovu osvojenih trofeja čini se da je CR7 ove godine nedodirljiv.

Od ostalih kandidata izdvajamo 39-godišnjeg Đanluiđija Bufona, koji vjerovatno nikad neće dobiti Zlatnu loptu, ali je svakako zaslužio neko priznanje za životno djelo, te Džejmija Vardija, jedinog Engleza na listi i čovjeka koji je doživio da za samo nekoliko sezona pređe put od amaterskog fudbala do probranog društva najboljih na planeti. Tu su i od ovog ljeta najskuplji u istoriji fudbal Pol Pogba, pa Dmitri Paje...

Imena svih nominovanih:

Serhio Kun Aguero (Mančester Siti), Pjer Emerik Obamejan (Borusija Dortmund), Đanluiđi Bufon (Juventus), Geret Bejl (Real Madrid), Kristijano Ronaldo (Real Madrid), Antoan Grizman (Atletiko Madrid), Dijego Godin (Atletiko Madrid), Paulo Dibala (Juventus),Gonzalo Iguain (Juventus) i Kevin de Brujne (Mančester Siti), Robert Levandovski (Bajern Minhen), Zlatan Ibrahimović (Mančester junajted), Andres Inijesta (Barselona), Toni Kros(Real Madird), Koke (Atletiko Madrid), Ugo Loris (Totenhem), Rijad Marez (Lester Siti),Lionel Mesi (Barselona), Luka Modrić (Real Madrid), Tomas Miler (Bajern), Manuel Nojer(Bajern), Nejmar (Barselona), Dimitri Paje (Vest Hem), Pepe (Real Madrid), Pol Pogba(Mančester junajted), Rui Patrisio (Sporting), Serhio Ramos (Real Madrid), Luis Suarez(Barselona), Džejmi Vardi (Lester), Arturo Vidal (Bajern)

Podsjetimo, nagrada Frans fudbala dodjeljivala se u periodu od 1956. do 2009. poslije čega je pao dogovor da se ona najboljem igraču svijeta uručuje u saradnji sa FIFA (Svjetska fudbalska federacija). Njeni pobjednici u tom periodu bili su Lionel Mesi (2010, 2011, 2012, 2015) i Kristijano Ronaldo (2013, 2014).

Portal Analitika