Politika

Krivokapić: Atmosfera straha uticala na izbornu volju građana

Parlamentarni izbori 16. oktobra održani su u danu objavljivanja državnog udara, što temeljno potire mogućnost slobodnog izjašnjavanja građana, istakao je predsjednik Socijaldemokratske partije Crne Gore, Ranko Krivokapić.
Krivokapić: Atmosfera straha uticala na izbornu volju građana
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

“Stvorena je atmosfera straha i ogromna uznemirenost čime je izvršen značajan uticaj na izbornu volju građana i njihovo slobodno izjašnjavanje. Zato, izborni rezultati ne daju pravu sliku političkog raspoloženja građana pa stoga ne mogu doprinijeti stabilizaciji političkih prilika”, rekao je Krivokapić tokom sastanka sa šefom posmatračke misije OEBS-a za nadgledanje izbora, Romanom Jakičem i političkom analitičarkom Misije, Zainom Ismailovom.  

Sastanku je prisustvovala i potpredsjednica Socijaldemokratske partije Crne Gore, Mirel Radić Ljubisavljević. Sagovornici su razgovarali o izbornom procesu i drugim aktuelnim političkim dešavanjima koja su uslijedila nakon parlamentarnih izbora.

Krivokapić je ukazao i na brojne neregularnosti tokom izbornog dana, kao što su, kako je naveo, kupovina glasova i ličnih karata, zastrašivanje i pritisci na građane, što je, kako je istakao, sve već ranije dokumentovano i kroz aferu “Snimak” i izvještaje Evropske komisije.

“Skandalozna odluka Agencije za elektronske komunikacije da, po partijskom nalogu, na dan izbora ukine sredstva komunikacije Viber i WhatsApp, baca dodatnu sjenku na regularnost ovih izbora”, naglasio je on.

Krivokapić je na kraju informisao sagovornike da će SDP, kao i prilikom formiranja prelazne vlade, dati puni doprinos za prevazilaženje aktuelne krize.

Portal Analitika