Abiznis

SNP se zalaže za ekonomski jaku CG

Delegacija visokih zvaničnika Austrijske narodne partije (OVP), predvođena Josefom Hohtlom, posjetila je danas sjedište Socijalističke narodne partije Crne Gore i razgovarala sa liderom SNP-a Srđanom Milićem koji je istakao da se ta partija zalaže za ekonomski jaku, socijalno pravednu, politički stabilnu i bezbjedonosno sigurnu Crnu Goru.
SNP se zalaže za ekonomski jaku CG
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Ocijenjeno je da postoji obostrana spremnost za dalje unaprijeđenje prijateljskih odnosa Austrije i Crne Gore, kao i brojne mogućnosti za produbljivanje privrednih veza i saradnje u domenu kulture, umjetnosti, ekologije.

Milić je ukazao na složenost političkih prilika u Crnoj Gori i istakao značaj političke stabilnosti, koja je u ovom momentu žestoko ugrožena u Crnoj Gori. 

Naglašena je i važnost članstva Crne Gore u Evropskoj uniji, pri čemu je Milić potencirao kontinuiranu podršku Austrije u izgradnji demokratije u crnogorskom društvu, kao i razvoju sistema lokalne samouprave.

Delegaciju je interesovala aktuelna politička situacija u Crnoj Gori, posebno nakon održanih parlamentarnih izbora, kao i pitanje daljeg evropskog puta zemlje.

Sastanku je prisustvovao i Johan Frohlih, ambasador Austrije u Crnoj Gori.

Portal Analitika