Društvo

Humanitarna akcija Rotari kluba PG: "55 maratona za 55 dana"

"55 maratona za 55 dana" je doprinos afirmaciji sposobnosti osoba sa invaliditetom za obavljanje i najsloženijih poslova. Cilj ovog maratona je promovisanje sportskih, kreativnih i intelektualnih potencijala osoba sa invaliditetom.
Humanitarna akcija Rotari kluba PG: "55 maratona za 55 dana"
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

RC Podgorica će doprinijeti akciji izlaskom u susret Goranovim potrebama dok bude boravio u Podgorici. Danas u 12:30h na Zlatici, maratonac Goran Nikolić je prošao kroz cilj u Podgorici. Goran trči u okviru humanitarne akcije pod nazivom "55 maratona za 55 dana". Gorana su dočekali domaćini njegovog boravka u Podgorici, predstavnici Rotari kluba Podgorica i predsjednik kluba Saša Radičević.

Goran Nikolić je aktivni rekreativac (trčanje na duge staze) je 25 godina. Bio je pet godina član nacionalnog biciklističkog tima Srbije sa kojim je učestvovao na dva svjetska prvenstva i niz regionalnih takmičenja. Uspješno je istrčao svih 29 maratona na kojima je nastupao.

Goranova želja je da snagom svojih mišića, kapacitetom sopstvenih pluća i jačinom vlastite volje, promovišući na najzahtevniji ekstremni način sportske, kreativne i intelektualne potencijale osoba oštećenog vida pozove: institucije, kompanije, fondacije i finansijske organizacije da ga u vidu sponzorstva ili donatorstva u tome podrže.

mapa-maratona

Ostvarena sredstva će transparentno uložiti u opremanje regionalnog centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom „ISKRA“ i u izgradnju i opremanje jednog ili dva mini kampa za slijepu i slabovidu djecu i omladinu.

Generalno pokroviteljstvo obuhvata angažovanje Rotari klubova i njihovih članova Distrikta 2483 u pružanju logističke podrške realizatoru projekta: obezbjeđivanje smještaja, hrane i goriva, učestvovanje u promociji projekta

Dodatne detalje o ovoj akciji obaranja Ginisovog rekorda možete pronaći na sajtu: www.maratonzaginisa.com

Portal Analitika