Politika

Manjinske stranke večeras o vladi

Sastanak manjinskih partija o formiranju buduće vlade počeće večeras u 18 sati u prostorijama Bošnjačke stranke u Podgorici.
Manjinske stranke večeras o vladi
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno Portalu Analitika, nakon sastanka bi trebalo da bude izdato saopštenje za javnost a nije izvjesno da li će razgovori biti završeni večeras ili će biti nastavljeni i sjutra.

Iz Demokratske partije socijalista je odmah nakon što su saopšteni rezulatati izbora saopšteno da očekuju formiranje vlade sa tradicionalnim partnerima, odnosno sa manjinskim strankama. 

Opozicine stranke javno su pozvale manjine da sa njima formiraju vladu, a mediji su objavili da predlažu da manjinskim strankama pripadne mjesto premijera. U tom slučaju bi manjisnku vladu podržao Demokratski front. Prema pisanju medija,  lider SDP Ranko Krivokapić prošle sedmice sastao se sa predsjednicom HGI Marijom Vučinović, dok je član Predsjedništva DF Andrija Mandić razgovarao sa reisom Rifatom Fejzićem.

Zamjenik predsjednika DPS Duško Marković nagovijestio je sinoć u „Živoj istini“ da će njegova stranka nakon odluke manjinskih stranaka formalizovati prijedlog za mandatara i odrediti tim pregovarača o programu i kadrovskim rješenjima za vladu.

Portal Analitika