Društvo

Blizu 300 vozila na humanitarnoj auto reviji „Looney Tuned“

Auto skup pod nazivom „Looney Tuned“, koji već drugi put organizuju Novljani Budo Bulajić, Stevan Kaluđerović i Đorđe Andonov, okupio je danas na platou ispred Instituta Dr Simo Milošević oko 300 takozvanih tujuningovanih automobila, ali i veliki broj entuzijasta i obožavalaca ovih četvorotoškaša. Ovo izdanje „Looney Tuned“ revije ima i humanitarni karakter, a pomoć se prikuplja za liječenje Ive Bijelić.
Blizu 300 vozila na humanitarnoj auto reviji „Looney Tuned“
Portal AnalitikaIzvor

Ista ekipa organizovala je slično okupljanje i prošle godine, ali sa mnogo manjim odzivom učesnika i slabijom organizacijom, odnosno amaterski, kako nam je je kazao jedan od organizatora, Budo Bulajić.

– Ovaj put sve smo pripremili u saradnji sa Opštinom Herceg Novi i sponzorima, a dogodine planiramo i veči skup. Došli su nam komšije iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i iz cjele Crne Gore, svi ljubitelji ovog stila, tj. ove vrste „ljubimaca“ – naveo je on.

looney-tuned-16-3

Prošlogodišnji skup nije imao humanitarni karakter, dok su ove godine organizatori najprije planirali da prikupljeni novac doniraju dječijem domu „Mladost“ u Bjeloj, ali su zbog aktuelne situacije sa Ivom Bijelić, odlučili da sredstva uplate za njeno liječenje.

– Voljeli bismo da nikad više ne pravimo humanitarni skup. Ne trebalo nikome! Ali tu smo uvijek da pomognemo – kaže Bulajić.

Posjetioce skupa u toku dana očekuje nekoliko kategorija takmičenja: za najbučniji automobil, najspušteniji, zatim automobil sa najboljim ozvučenjem, takmičenje u tzv. driftu i slilčno, a u 17 časova i veliki defile kroz grad, koji je organizovan u saradnji sa Upravom policije. Pobjednici u takmičenjima osvojiće brojne nagrade i medalje.

looney-tuned-16-2

Na ulazu na parking Instituta postavljena je i kutija za novac. Svi učesnici plaćaju jedan vid ulaznice, ali svako daje koliko može. Jedna od osoba koja je već prepoznatljiva u svim humanitarim akcijama, pa i u  organizaciji „Svim srecem za Ivu“, Zorica Drakulić Vidaković je izarzla zadovoljstvo prikupljenim sredstvima na početku manifestacije, koja će trajati do kraja dana. Ona je kazala da je za  Ivino liječenje preostalo da se prikupi još oko 30 hiljada eura. Rok za uplatu je prolongiran, a Ivino stanje se poboljšava.

Sama organizacija ovakve manifestacije nije bila jednostavna. Prema riječima Bulajića uložili su velik trud, a nisu imali finasijsku podršku nekih vodećih institucija u gradu. Pomoć je, međutim, pristigla od privatnih kompanija: „Krušo“, Katunjanin, Osmanagić, Tuborg. (Radio Jadran)

Portal Analitika