Košarka

PAJOVIĆ: Pružićemo šansu Vilijamsu, na njemu je da je iskoristi

Vilijams ima važeći ugovor, mi vjerujemo u njega, ali mora i on da nam da povratnu informaciju i da bude bolji, jer očekivanja su velika. Pružićemo mu šansu, vidjećemo da li će je on iskoristiti, kazao je u razgovoru za Portal Analitika sportski direktor Budućnost Volija, Gavrilo Pajović, komentarišući loše partije plejmejkera „plavih“ Markusa Vilijamsa, koji je u crnogorskom derbiju ABA lige zvižducima ispraćen sa terena zbog postignutih svega dva poena.
PAJOVIĆ: Pružićemo šansu Vilijamsu, na njemu je da je iskoristi
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Budućnost Voli je u subotu veče pobijedila barski Mornar 85:68 pred svojim navijačima u republičkom derbiju Jadranske lige. Sjanu partiju su pružili kapiten Sead Šehović (24 poena) koji se našao i u najboljoj petorci kola, kao i mladi Petar Popović (18 poena). Pajović je saglasan da je kvalitetna odbrana donijela nova dva boda timu iz Njegoševog parka.

- Svaki crnogorski derbi u ABA ligi specifična je utakmica, prošle godine sa Sutjeskom, ove sa Mornarom. Uspjeli smo krajem prvog poluvremena bukvalno da prelomimo utakmicu i rutinski je privedemo kraju. Maksimalno smo se spremili za meč sa Mornarom, u drugom poluvremenu odigrali i kvalitetnu odbranu, što nam je na kraju krajeva i donijelo pobjedu. Napadački smo i u ovoj utakmici bili raspoloženi, tako da mislim da smo sasvim zasluženo u republičkom derbiju osvojili dva boda - ocijenio je Pajović.

On je naglasio da zabrinjava froma pleja „plavih“, Markusa Vilijamsa, koji u posljednjim mečevima pruža evidentno slabe partije.

- Sigurno da nijesmo zadovoljni Markusovom formom. U prve dvije utakmice je to bilo na njegovom nivou, ali kako je vrijeme odmicalo sve je slabije i slabije. Tako da nijesmo zadovoljni, ali evo pružiće mu se šansa još, slijedi utakmica sa Partizanom, pa poslije sa Zenitom u Eurokupu, nadamo se da ćemo uspjeti da ga razdrmamo i probudimo i da u narednim mečevima bude što bolji i da bude na nekom nivou zbog čega je došao u Budućnost - kazao je Pajović i dodao:

- Vilijams ima važeći ugovor, mi vjerujemo u njega, ali mora i on da nam da povratnu informaciju  i da bude bolji, jer očekivanja su velika. Pružićemo mu šansu, da li će je on iskoristiti vidjećemo i onda ćemo tek završavati neke stvari kad je njegov status u pitanju. Delikatna je situacija, obzirom da nema ni Gordića na poziciji pleja, pokušaćemo da izvučemo maksimum i to nam za sada dobro ide. Šest pobjeda smo ostvarili i potrudićemo i iz Markusa da izvučemo maksimum, jer nam koncepcijski remeti neke rezultatske ambicije kad je ABA liga u pitanju.

Sportski direktor Budućnost Volija napominje da im za vikend u Beogradu predstoji neugodno gostovanje starom rivalu, Partizanu, i dodaje da očekuje težak meč.

- Očekuje nas težak meč protiv Partizana koji će igrati pred svojim navijačima, a koji je u ovu sezonu ušao mnogo bolje, i igrački i rezultatski, nego što je to slučaj bio prošle godine. Upisali su svih šest pobjeda, u dobrom su ritmu, dobro igraju i u FIBA Ligi šampiona, sigurno nas očekuje težak meč. Moramo da odgovorimo maksimalno skoncentrisano, igraćemo pred njihovim navijačima u manjoj dvorani, Hali sportova, koja će sigurno biti prepuna. Moramo da odigramo kvalitetniju odbranu nego što je to bio slučaj u prvom poluvremenu sa Mornarom i meču sa Igokeom i onda se možemo nadati povoljnom rezultatu. Kažem opet, iskusna, dobra ekipa, koja je pokazala da će i ove godine pokušati da se vrati onamo gdje im je i mjesto - kazao je Pajović i dodao da će „plavima“ dobro doći pauza u Eurokupu da mirno pripreme meč.

- Koristiće nam to što imamo pauzu u Eurokupu. Mislim da u narednim danima imamo dosta prostora za mirnu pripremu utakmice sa Partizanom. Sigurno da nam je to velika prednost u poređenju sa situacijom da smo prije tog meča imali neko teško putovanje po Evropi - naglasio je on.

Kada je u pitanju zdravstveni bilten, iz tabora crnogorskog šampiona još uvijek ne mogu stoprocentno da računaju na Seada Šehovića koji je u procesu oporavka, dok će se mladi Vasilije Baćović od narednog treninga priključiti ekipi.  

- Sead Šehović ima specifičnu povredu zadnje lože i tu treba biti jako oprezan da ne rizikujemo. Nadamo se da će nakon terapije koju radi medicinski tim on vrlo brzo biti spreman da makimalno pomogne ekipi. Baćović je imao dva dana stomačni virus praćen temperaturom, koji ga je izbacio iz tima i nije bio spreman da bude u ekipi ali će već od narednog treninga biti spreman. Sa Gordićem ide sve po planu, skinut je gips, on već trenira. Sljedeće nedjelje će početi kontakt sa loptom i nadamo se da ćemo ga vrlo brzo poslije Partizana imati na nekoj od narednih utakmica Jadranske lige, ja se nadam možda već i na sljedećoj - zaključio je Pajović.

A.P.

abatabela
Portal Analitika