Crna hronika

Berislavci: Vujanović se predao nakon višesatnih pregovora

Vesko Vujanović zvani Peca, koji se zabarikadirao u svojoj kući u zetskom selu Berislavci, predao se policiji nakon višesatnih pregovora, saznaje Portal Analitika. Vujanović se, nakon sedam sati pregovora, predao zahvaljujući posredovanju Radojice Božovića nekadašnjeg predsjednika FK "Zeta". Informaciju nije potvrdila policija.
Berislavci: Vujanović se predao nakon višesatnih pregovora
Portal AnalitikaIzvor

Vujanović je onemogućavao policiji da privede njegovog sina, a  povod je bio bezazleni incident u saobraćaju. Policija je satima nagovarala Vujanovića da se preda. On, međutim, nije dozvoljavao policiji da priđe kući, naoružan automatskom puškom i sa pancirom.

24barikadeberi2Vujanović je, prema saznanjima Portala Analitika, odranije poznat policiji po vatrenim obračunima. 

Povod za ovaj nesvakidašnji incident desio se jutros oko 11 sati,  kad je tokom saobraćajne kontrole u Golubovcima policija zaustavila njegovog sina, koji je vozio neregistrovani automobil i bez vozačke dozvole. Sin je pobjegao ka kući u kojoj stanuje.

-  Službenici Uprave policije MUP-a su, nakon višesatnih pregovora u vezi predaje a koji nisu dali rezultate i koji su se sa V.V. (50) vodili od jutros, uspješno okončali akciju u Zeti i lišili slobode V.V, dok je njegov sin R.V. (19) prethodno dobrovoljno napustio kuću i otišao sa policijskim službenicima.

Naime, službenici Specijalne antiterorističke jedinice su, nakon što je postalo jasno da pregovori neće dati rezultate, te da V.V. ne želi da se preda, oko 18,00 časova, zajedno sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica izvršili upad u njegovu porodičnu kuću u Berislavicima u Zeti, u cilju lišenja slobode V.V, u kojoj su savladali ovo lice i lišili ga slobode. Tom prilikom od V.V. su oduzete dvije puške. Vatreno oružje nije upotrijebljeno ni sa jedne ni sa druge strane.

Prethodno je R.V, nakon razgovora sa policijskim službenicima, dobrovoljno napustio kuću a nakon toga je odveden u CB Podgorica radi davanja izjave na okolnosti događaja.

V.V. je takođe, nakon što je lišen slobode, sproveden u CB Podgorica.

O navdenom je upoznat nadležni tužilac koji će kvalifikovati događaj i sa kojim su konsultacije u u toku.

U toku je i pretres porodične kuće V.V. u Berislavcima.

Jutros oko 10,00 časova je, podsjećamo, saobraćajna patrola Centra bezbjednosti Podgorica radi kontrole u Golubovcima u Zeti pokušala da zaustavi putničko motorno vozilo „VW Golf II“, čiji se vozač R.V. vozilom udaljio odnosno pobjegao u pravcu porodične kuće u Berislavcima. Saobraćajna patrola je krenula za R.V. ali je on uspio da uđe u porodičnu kuću i da se zajedno sa ocem, V.V, zabarakadira. Saobraćajna patrola je o događaju upoznala starješine u CB Podgorica. O događaju su takođe tada upoznate i ostale potrebne policijske organizacione jedinice, kao i Služba hitne medicinske pomoći i Vatrogasna jedinica. R.V. i V.V. su, sumnja se, naoružani prijetili da će ka policijskim službenicima upotrijebiti vatreno oružje. Iz tog razloga je na lice mjesta upućen i Pregovarački tim Specijalne antiterorističke jedinice koji je sa V.V. vodio višesatne pregovore o njihovoj predaji policiji. R.V. je na kraju pristao da pođe sa policijom dok V.V. nije želio da se preda te je stoga lišen slobode nakon upada policijskih službenika u kuću - saopšteno je iz Uprave policije.

Portal Analitika