Društvo

Za Ivino liječenje potrebno još 30.000 eura

Auto skup pod nazivom „Looney Tuned“, okupio je na platou ispred Instituta Dr Simo Milošević u Herceg Novom oko 300 obožavalaca takozvanih tujuningovanih automobila. Ovo izdanje „Looney Tuned“ revije imalo je i humanitarni karakter, a pomoć se prikupljala za liječenje Ive Bijelić, koja je oboljela od raka.
Za Ivino liječenje potrebno još 30.000 eura
Portal AnalitikaIzvor

“Ista ekipa organizovala je slično okupljanje i prošle godine, ali sa mnogo manjim odzivom učesnika i slabijom organizacijom, odnosno amaterski”,   kazao je jedan od organizatora, Budo Bulajić.

Na ulazu na parking Instituta bila je postavljena kutija za novac. 

"Svi učesnici su platili jedan vid ulaznice, ali svako je dao koliko može", kazali su oz organizacije. Zorica Drakulić Vidaković je izarzila zadovoljstvo prikupljenim sredstvima na početku manifestacije, koja je trajala čitavog dana. Ona je kazala da je za Ivino liječenje preostalo da se prikupi još oko 30 hiljada eura. Rok za uplatu je prolongiran, a Ivino stanje se poboljšava.

Auto skup  već drugi put organizuju Novljani Budo Bulajić, Stevan Kaluđerović i Đorđe Andonov. 

“Ovaj put sve smo pripremili u saradnji sa Opštinom Herceg Novi i sponzorima, a dogodine planiramo i veći skup. Došli su nam komšije iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i iz cjele Crne Gore, svi ljubitelji ovog stila, tj. ove vrste „ljubimaca“, naveo je Bulajić.

Prošlogodišnji skup nije imao humanitarni karakter, dodaju oni, dok su ove godine organizatori najprije planirali da prikupljeni novac doniraju dječijem domu „Mladost“ u Bjeloj, ali su zbog aktuelne situacije sa Ivom Bijelić, odlučili da sredstva uplate za njeno liječenje.

“ Voljeli bismo da nikad više ne pravimo humanitarni skup. Ne trebalo nikome! Ali tu smo uvijek da pomognemo “, kaže Bulajić.

Prema riječima Bulajića uložili su velik trud, a nisu imali finasijsku podršku nekih vodećih institucija u gradu. Pomoć je, međutim, pristigla od privatnih kompanija: „Krušo“, Katunjanin, Osmanagić, Tuborg.

Portal Analitika