Politika

Mandić: Opozicija može okupiti parlamentarnu većinu

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić, saopštio je na pres konferenciji da vjeruje da opozicija može okupiti parlamentarnu većinu. On je na godišnjici oktobarskih protesta odao priznanje svojim pristalicama.
Mandić: Opozicija može okupiti parlamentarnu većinu
Portal AnalitikaIzvor

"Crnogorski građani su pokazali hrabrost i odlučnost. Danas ne želimo da govorimo o dešavanjima na izborima i zloupotebama. Hoćemo da zahvalimo građanima koji su bili na protestima, to su junaci našeg vremena", rekao je Mandić. On nije htio da priča o izborima, ali je rekao da je  Marko Milačić uputio 13 pitanja specijalnom državnom tužiocu Milivoju Katniću.

Mandić je poručio da DF traži snažnu podršku za neophodne promjene u državi i za politiku koju vode i iza koje je, kako je rekao, većina crnogorskih građana.

„Mi smo sigurni da možemo svi zajedno, ujedinjeni, da izborimo slobodu i u ovakvim teškim uslovima izborne krađe, namještanja i hapšenja opozicionih aktivista“, kazao je Mandić.

Prema njegovim riječima, u subotu prije izbora više od dvije hiljade aktivista DF-a bili su privođeni u centre bezbjednosti.

Mandić je saopštio da su spremni da rade zajedno sa svima onima koji žele da se gradi bolja budućnost.

Marko Milačić iz DF-a ocijenio je da premijeru, Milu Đukanoviću ne treba sigurnost, stabilnost i slobodne institucije već, kako smatra, otvorena hajka ne neistomišljenike. „Njemu trebaju specijalni izbori na specijalnih mjestima, ovakvo Specijalno tužilaštvo i Uprava policije“.

Oni su se pitali  ko su pojedinci koji su bili ubačeni u njihove grupe s namjerom da napadaju službena lica do toga kako je moguće da se pojednci hapse  bez lisica i ikakve specijalne opreme,  šire paniku saopštenjem o državnom udaru, kako je moguće da se u vrijeme predizborne šutnje, dan pred izbore hapsi više hiljada aktivista DF-a i kako je moguće da niko nije procesuiran, povodom ukidanja  aplikacija Viber-a i Whatsapp tokom izbornog dana.

"Tražimo odgovore na ta pitanja što prije", poručio je Mandić.

"Crna Gora je s nama. Većina poštenih i časnih ljudi. Neka ne nastavljaju sa bezobraznom politikom zastrašivanja. Danas se neko može poigrati vatrom. To su oni koji se lažno predstavljaju kao parlamentarna većina", istakao je  Mandić.

 

 

front1
Portal Analitika