Crna hronika

Begović: Zeković nije smio da iznosi detalje razgovora sa Dikićem

Predsjednik Savjeta za gradjansku kontrole rada policije Aleksandar Zeković morao je da poštuje zakon i nije smio da iznosi detalje razgovora iz zatvora za Bratislavom Dikićem, izjavio je za portal Analitika predsjednik Advokatske komore Zdravko Begović.
Begović: Zeković nije smio da iznosi detalje razgovora sa Dikićem
Portal AnalitikaIzvor

Begović je kazao da je Specijalni tužilac proglasio slučaj tajnim i da sada treba sačekati da li će Tužilaštvo reagovari i postaviti pitanje odgovornosti Zekovića.

On je dodao i da je moguće da Zeković nije obuhvaćen naredbom o tajnosti ali i podsjetio na osnovno pravilo da "neznanje prava škodi".

"Ja se nikada ne bih usudio da iznosim detalje iz slučaja koji je označen kao tajan i kada na bilo koji način mogu ugroziti istragu", rekao je Begović.

On je dodao da je i posebno pitanje da li je Zeković autentično prenio razgovor da Dikićem.

U izvještaju o razgovoru sa 13 od 14 pritvorenih u zatvoru, predsjednik Savjeta za građansku kontrolu policije Aleksandar Saša Zeković navodi da mu je Bratislav Dikić rekao da su mu podmetnuli ključ i telefon kao i da je izbjegao mogućnost da bude uhapšen u objektu u kojem je dopremljeno oružje. Zeković je saopštio da niko od pritvorenih nije imao primedbe na tok saslušanja i postupanje policije u uniformi i zatvoru.

Portal Analitika