Politika

Marković: Formirati vlast sa svima koji Crnoj Gori misle dobro

Potpredsjednik Vlade i zamjenik predsjednika Demokratske partije socijalista Duško Marković. On je u emisiji ,,Živa istina“ rekao da u DPS-u smatraju da je došlo vrijeme da grade ili formiraju vlast sa svima koji Crnoj Gori misle dobro.
Marković: Formirati vlast sa svima koji Crnoj Gori misle dobro
Portal AnalitikaIzvor

 - Mi ćemo i dalje našu političku aktivnost usmjeravati u tom pravcu i čekati da naša politička opozicija sazri. Njihovo političko sazrijevanje teče, međutim, sporo -ocijenio je Marković. On je rekao da su već odlučili da pozivaju tradicionalne koalicione partnere da uđu u proces formiranja parlamentarne većine, utvrđivanje programskih principa nove vlade i njen izbor.

- Vjerujem da će naši koalicioni partneri već u ponedjeljak u vezi sa tim imati stav - kazao je Marković. On je naglasio da će nakon toga vidjeti da li ima neko ko želi da iskoči iz ovog ,,opozicionog antidržavnog ludila“. - Mi negdje vjerujemo da ima takvih ljudi i u ovoj političkoj strukturi koja je prešla ovaj izborni cenzus, ali nijesmo obavezni da ih čekamo na štetu ove države -poručio je Marković.

Vlada izbornog povjerenja bila je zajednička politička potreba

Marković je ocijenio da je Vlada izbornog povjerenja bila zajednička politička potreba.

 - Mi smo pružili šansu, imali smo najbolje namjere. Nijesu je iskoristili, da li zbog  toga što ne žele ili ne razumiju politiku, vidjećemo. Ali mi sada imamo naše tradicionalne partnere. Imamo sasvim dovoljnu većinu, sa njima stabilnu većinu, bez ucjena - naveo je Marković.

Slučaj će pravno i procesno biti čist kao suza

Pokušaj terorističkog akta u Crnoj Gori nešto je što treba da zabrine i vrlo brzo će imati zaokružen čitav slučaj, koji će pravno i procesno biti čist kao suza, istakao je On.

 - I to prije svega od strane onih koji su doživjeli poraz na izborima - rekao je Marković. On je kazao da cijeli slučaj nadležni organi moraju da dovedu do kraja i apelovao je na političare da ne ,,dolivaju ulje na vatru“. Kako je dodao, službe Crne Gore i Srbije intenzivno razmjenjuju informacije.

- Iz svega proizilazi da su stvari veoma ozbiljne - rekao je Marković. On je dodao da je važno da se oda poštovanje i priznanje Agenciji za nacionalnu bezbjednost, policiji i Specijalnom tužilaštvu što su očuvali mir i stabilnost u Crnoj Gori. Marković je objasnio da je otkrivanje akcije počelo isključivo na teritoriji Crne Gore.

 - Na tom nivou informacija i u toj fazi nije bilo razloga za saradnju sa bilo kim drugim. Zato to nije odraz nepovjerenja prema organima Srbije - tvrdi Marković. Kako je rekao, ništa ne ukazuje da su vlasti Srbije imale bilo kakvu dodirnu tačku sa ovim slučajem. (Pobjeda)

Portal Analitika