Kultura

Sajam knjiga u BG: U ponudi i jeftine master i doktorske diplome uz popust na količinu

Izdavačka kuća Clio pored novih, zanimljivih i ozbiljnih naslova, na 61. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga posjetiocima nudi da za malo novca kupe i - komplete fakultetskih, master i doktorskih diploma.
Sajam knjiga u BG: U ponudi i jeftine master i doktorske diplome uz popust na količinu
Portal AnalitikaIzvor

- Daćemo priliku svima da vrlo jeftino dođu do potrebnih diploma, umjesto knjiga koje su skuplje, zahtijevaju intelektualni napor, a ne obezjeđuju posao i društveni status - rekao je glavni urednik izdavačke kuće Clio Zoran Hamović.

- Ove godine naš slogan „Optimizam krijepi organizam“, sublimira i parodira stvarnost u kojoj se neprekidno sužava prostor za kritičku misao. Društvo se, zahvaljujuću aktuelnoj politici jeftinog populizma i agresivnog optimizma, pretvara u neprekidnu političku kampanju, a izostaje realan odnos prema činjenicama - dodao je on.

Ovom akcijom Clio želi da skrene pažnju na poplavu populizma i tabloidnih sadržaja, i da ukaže da znanje treba sticati, a ne kupovati.

Naime, beogradska izdavačka kuća na štandu će postaviti kutiju u koju će posjetioci koji „kupuju diplome“ moći da ostave prilog po želji. Hamović kaže da će taj novac biti upotrijebljen za razvoj naučnih izdanja.

Ambicioznijim kupcima „diploma“ obezbijeđeni su popusti ako ih kupe u većem broju. Sve diplome su u ženskoj i muškoj „verziji“ - ružičaste i plave.

Izvor: N1

Portal Analitika