Region

DRAŠKOVIĆ: Iza terorističkog udara u CG stoje paralelne strukture države Srbije

Komentarišući hapšenje 20 srpskih državljana u Crnoj Gori na dan izbora 16. oktobra, lider Srpskog pokreta odbnove Vuk Drašković za beogradsku televiziju N1 ističe da je „apsolutno u pitanju pokušaj jednog terorističkog udara na vladu Crne Gore iza kojeg stoje paralelne strukture države Srbije“.
DRAŠKOVIĆ: Iza terorističkog udara u CG stoje paralelne strukture države Srbije
Portal AnalitikaIzvor

- Rukopis je isti. Kad su pucali na mene u Budvi zatrpali su Srbiju lažima da sam ja pucao na sebe, sad su zartrpali Srbiju lažima da je Milo Đukanović našao teroriste u Srbiji. To je logika u koju se ubjeđuje narod Srbije. Ti teroristi su vođeni iz Srbije - naveo je on.

Govoreći o oslobađajućoj presudi za pokušaj atentata na njega u Budvi on je rekao da je na delu sudski terorizam.

- Do 2012. godine neki teroristi iz DB-a su osuđivani. Od tada do danas nema osuđujućih presuda, već samo oslobađajućih. Za Budvu će crnim slovima biti upisano u istoriju pravosuđa. Sud je rekao da oni nisu krivim, radili su po naređenima službi.

Dodaje da je Vučić 2012. godine najavio obračun sa strukturama DB-s.

- Evo u šta se to pretvorilo - ističe on.

Na podsjećanje da je i sam učestovao u vlasti od 2000. godine koju istovremeno optužuje da je mafijaška, on kaže da je kao šef diplomatije vodio proces euroatlanskih integracija. Ocjenjuje da je ta politika pala kad se raspala državna zajednica Srbije i Crne Gore, jer je Crna Gora bila ta koja je „vukla ka Evropi i NATO-u“.

- Čim je otišla Crna Gora, rekao sam da ulazimo u tunel bez crnogorskog fenjera i da će Vlada Srbije odustati od priključenja NATO, a ne isključujem da ćemo odustati i od Evrope - zaključio je Drašković.

Izvor i foto: N1

Portal Analitika