Fudbal

To može samo Juventus! Dama aktivira novu bombu

Tijago Silva već od zime dobiće odriješene ruke da pregovara sa novim poslodavcima, što je kod brojnih velikana aktiviralo crveni alarm!
To može samo Juventus! Dama aktivira novu bombu
Portal AnalitikaIzvor

Navodno su u red već stali Čelsi, Barselona, Real i Silvin nekadašnji klub Milan, ali evropskim fudbalskim nebom sve se glasnije mogu čuti priče da kapiten Pari Sen Žermena karijeru nastavlja u - Juventusu!

Stara dama odavno na radaru drži 32-godišnjeg Brazilca i prati razvoj situacije u Parizu, a od trenutka kada je postalo jasno da se PSŽ sve manje zanima oko toga da pouzdanom defanzivcu produži ugovor, prvi operativac Bjankonera Bepe Marota odmah je uzeo stvar u svoje ruke. 

Mada italijanskim medijima nije želio mnogo toga da govori, majstor velikih transfera za mali novac poručio je da ga situacija sa Silvom jako podsjeća na priču koja je bila aktuelna prije samo pet godina. U pitanju je dolazak Andree Pirla iz Milana 2011. godine, kada je sa 32 godine napuštio San Siro sa etiketom „bivšeg igrača“. Vrlo brzo Rosoneri su shvatili kakvu su grešku napravili.

„Sve ovo sa Silvom podsjetilo me na slučaj Andree Pirla. Svi su mislili da je Pirlo 'gotov' i da više u njemu nema fudbalske magije, a onda se ispostavilo da je to bio jedan od najboljih poslova koji smo napravili. I to bez obeštećenja“, iskren je Marota.

A Juventus je posljednjih godina stekao reputaciju kluba koji na transfer pijaci završava najbolje poslove, jer je bez obeštećenja doveo fudbalske majstore poput Pola Pogbe, Samija Kedire, Karlosa Teveza, Fernanda Ljorentea, Danija Alvesa, Kinglsija Komana, potom i Pirla, ranije i Fabija Kanavara, Luku Tonija... Dakle, cijelu plejadu vrhunskih igrača, za koje su ukupno izdvojili - NULA eura.

Sljedeći bi mogao da bude upravo Tijago Silva, a možda čak i Aksel Vitsel iz Zenita, o čijem se dolasku u Torino piše neđeljama unazad.

"Tijago Silva je izuzetan igrač, ali ne želim da govorim o njemu previše jer je igrač PSŽ. A i ne znam kakve su namjere kluba sa njim u budućnosti", zagonetan je Marota. 

Tijagu Silvi ugovor sa Svecima ističe sljedećeg ljeta, a već sada je gotovo izvjesno da nastavka saradnje neće biti... On je na Park prinčeva stigao ljeta 2012. godine za ogromnih 42.000.000 eura. 

Portal Analitika