Ostalo

VN Austrilija: Markez ubjedljivo do pol-pozicije

Nedavno krunisani šampion "kraljevske", Moto GP kategorije, Mark Markez osvojio je pol-poziciju u kvalifikacijama za Veliku nagradu Australije.
VN Austrilija: Markez ubjedljivo do pol-pozicije
Portal AnalitikaIzvor

Španski majstor se kockao izašavši na stazu Filip Ajland na slik gumama iako je ranije padala kiša. Rizik mu se isplatio te u neđelju od 07.00 časova kreće sa svoje 65. pol-pozicije u karijeri, i to ispred Kala Kračloua i Pola Espargara.

Indisponirani Valentino Rosi i Horhe Lorenco, koji su na prošloj stanici Moto GP šampionata padovima "predali" šampionsku lentu mlađanom Špancu, startovaće sa 15, odnosno 12. pozicije.

Prošle godine na famoznom Filip Ajlendu, koji često umije da pravi probleme vozačima zbog jakih naleta vjetra, ali i mogućih padavina u ovo doba godine, slavio je upravo Markez, a najviše trijumfa, čak osam zabiježio je Rosi.

Generalni plasman: 1. Mark Markez (Španija, Honda) 273 boda, 2. Valentino Rosi (Italija, Jamaha) 196, 3. Horhe Lorenco (Španija, Jamaha) 182, 4. Maverik Vinjales (Španija, Suzuki) 165, Dani Pedrosa (Španija, Honda) 155...

Portal Analitika